Première Dansnest tijdens Culturele Zondag

Foto: Dansnest

Zondag 24 april organiseert Breda haar allereerste Culturele Zondag. Op deze dag staat dans centraal. Dansnest grijpt deze dag aan om de dansvoorstelling ARK in première te laten gaan.

Op deze zondag zullen er in heel Breda dansvoorstellingen plaatsvinden. Dansnest speelt deze dag in de monumentale Grote Kerk. De voorstellingen van ARK zijn te zien om 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur.

Over ARK

De voorstelling ARK is onderdeel van een onderzoek naar evenwicht. Geprikkeld door de huidige klimaatextremen en de pandemie ontstond de programmalijn ‘When nature takes over’. De voorstelling ARK is hiervan het eerste project.

De twee dansers die op het podium zullen staan zijn Tommy Pham en Carlo Camagni. De choreografie is in handen van Nana van Moergestel en Neel Brans/Dansnest. Speciaal voor deze voorstelling is een manshoge sculptuur ontwikkeld. Dit werd gedaan door beeldend kunstenaar Sil Krol.

In één oogopslag is niet duidelijk hoeveel vlakken er zijn. Je ziet er misschien drie, maar het zijn er in werkelijkheid acht. Daarom nodigt het uit om het van alle kanten te bekijken. De twee dansers, die beiden een eigen stijl hebben, vinden elkaar in de uitdaging om de sculptuur te beheersen. Ze benaderen de sculptuur dan ook onderzoekend, speels en vloeiend. Maar ook ruw en risicovol met invloeden van free-running en theater. ARK is geschikt voor alle leeftijden.

Voorstellingen

Wil je deze voorstelling niet missen? Bestel dan je ticket via cultuurnachtbreda.nl

Voor €2,50 heb je toegang tot alle voorstellingen tijdens de Culturele Zondag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen