Sumoworstel kampioenenen bij Arashi!

Foto: judoschool Arashi

Na twee jaar werd er weer ouderwets aan sumoworstelen gedaan in maart en april bij judoschool Arashi in Breda en Oosterhout. Door de verschillende lockdowns was het voor vele judoka’s helemaal nieuw.

Op de verschillende locaties in de regio werden wedstrijden gehouden ter afronding.

Sumoworstelen kampioenschappen

Bij het Sumoworstelen leren de judoka’s van Bliemer Arashi Sport ook te strijden zonder Judojasje en kunnen ze meteen kennis maken met een andere traditionele Japanse sport. De Arashi-ring bestaat uit aan elkaar geknoopte judobanden en de gekleurde slipjes dienen als zout bij het traditionele geesten verdrijven. Sumo is de traditionele Japanse worstelsport die meestal wordt beoefend door zeer zwaarlijvige
mannen. De worstelpartij vindt plaats op een cirkelvormig gebied en gaat gepaard met vele rituelen. De Japanners beschouwen Sumo als een moderne krijgskunst; het is daarbij een populaire sport die vaak op televisie uitgezonden wordt. Behalve in Japan begint de populariteit van de sport ook toe te nemen in andere landen. Arashi doet al bijna 30 jaar aan Sumo worstelen en niet zonder succes! Vorige weken volgde weer heel veel spannende wedstrijden. Diegene die als eerste 3 punten bemachtigde werd uitgeroepen tot winnaar. In Teteringen werden Morris Boer, Waïl Oumoulid en Ruben Scheijde kampioen in de resp. licht, middengewicht en zware klasse. In Heusdenhout werden kampioen Luuk Nieuwland (licht) en Sven Jacobs (zwaar). Op de Zandberg werden licht -en zwaargewicht kampioen: Dries van Opstal en Sien Harkema. Op donderdag werd de sumokampioen van Westerpark Nele Snels (licht) en Tom v.d. Wiel. De kampioenen van Boeimeer werden Jayden Meeuwesen (licht) en Mohammed Benkaddour (zwaar). In Oosterhout werd zwaargewicht kampioen Mats Rademaker.

Zaterdagmiddag 21 mei wordt er voor de  junioren en senioren een judo-busen kata-stage georganiseerd. Deze zal worden verzorgd door hooggegradueerde judosensei in Oosterhout. Ook volgt een week later het Lentetoernooi en de 500 punten wedstrijden in Lage Zwaluwe. Voor foto’s, filmpjes en info zie: facebook en www.budokwaiarashi.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen