Uitvaartverzorging Van Gemert: ruim 60 jaar afscheid nemen in Breda

Foto: Uitvaartverzorging Van Gemert

Uitvaartverzorging Van Gemert is een Bredaas familiebedrijf sinds 1962. Ze hebben sinds 1988 een eigen uitvaartcentrum aan de Heuvelstraat 181 in Breda.

We gaan in gesprek met Arno en Owen van Gemert over het hetgeen wat ons allemaal te wachten staat: het laatste afscheid. Zij verzorgen al decennia de totale uitvaart in elke klasse en stijl. Meer is te vinden op hun website.

Geschiedenis

In 1962 is het familiebedrijf opgericht door Wim van Gemert die op 28 februari 1962 zijn eerste uitvaart begeleidde. In 1988 heeft Arno het bedrijf overgenomen en nu is Owen de derde generatie die naasten begeleidt met het regelen en verzorgen van het afscheid. Owen heeft nu een zoontje, maar laat hem vrij in zijn keuze om zijn opvolger te worden in de toekomst. Zijn opa en vader hopen aan de andere kant wel dat ie het stokje overneemt. Arno: “Maar ze moeten het willen ook.”

Vader en zoon Van Gemert willen hun eigen afscheid als een viering van het leven met een wijntje en een biertje erbij. Owen: “Ik wil graag dat mijn naasten mijn leven vieren. Samen zijn, lekker eten en drinken, herinneringen ophalen zonder tijdslimiet.”

Van Gemert: alles onder 1 dak

De uitvaartonderneming Van Gemert biedt de volledige uitvaart aan onder één dak. Bij het afscheid is er alle ruimte en aandacht voor deze emotionele gebeurtenis. “Hier wordt er niet op de klok gekeken omdat de volgende rouwauto alweer voorgereden wordt. Wij bieden een zeer persoonlijke verzorging van de totale uitvaart in elke klasse en stijl. Wij zijn pas tevreden als het afscheid is gegaan zoals met de familie is besproken
.”, zo vertelt Van Gemert sr.

In een hele korte tijd wordt er heel veel geregeld door de Arno en Owen. Door hun organisatiekracht en ervaring worden de nabestaanden ontzorgd. Het afscheid nemen kan heel ingetogen zijn of je kan afscheid nemen als een viering van het leven. “Nu wordt meer en meer gekozen voor een informeel samenzijn en op een eigen manier afscheid nemen van de overledene. Dat kan met koffie en worstenbrood, maar ook alle andere wensen zijn bespreekbaar.”.

Naast de mogelijkheden op de locatie in Princenhage hebben ze bij Van Gemert ook hebben de middelen in huis om een thuisopbaring te verzorgen. Ook is het mogelijk een herdenkingsdienst te houden. Na de herdenkingsdienst (bijvoorbeeld na 1 jaar van het overlijden) is er ook gelegenheid om na te praten in de koffiekamer. Ook het drukken van rouwbrieven, bidprentjes, dankbetuigingen en liturgieën wordt door henzelf gedaan.

“U kunt altijd een bezoek brengen om alles eens in alle rust te bekijken.” zo laten de vader en zoon weten. “Dan kunt u de ruimtes bekijken zoals de aula en de koffiekamer en kunnen de wensen persoonlijk doorgenomen worden.”

De dood is een onderdeel van het leven

Wensen bespreken van de overledene

Na een overlijden zijn er veel meer keuzes te maken dan wel of niet een crematie. Deze keuzes kunnen worden vastgelegd in een wilsbeschikking. Deze kunnen vrijblijvend worden opgevraagd.

Owen: “De dood is een onderwerp waar niemand graag over praat. Zeker als je specifieke wensen hebt, is het belangrijk om aan je naasten duidelijk te maken wat je wil.”; Enkele van de onderwerpen
van de wilsbeschikking zijn:

  • (uitvaart)verzekering  / financiële zaken
  • wensen voor muziek
  • begraven / cremeren
  • wat voor kist / grafsteen
  • bloemen
  • rouwbrief
  • advertentie in de krant

Kosten van een uitvaart

Een aantal mensen heeft gekozen voor een uitvaartverzekering. Dat wil daarmee niet zeggen dat daarmee alle kosten gedekt zijn. “Het is mogelijk om de kosten van de uitvaart in kaart te brengen en
dan te kiezen voor een kapitaalverzekering om de uitvaart van een bepaald bedrag te kunnen betalen. Je kan het besteden zoals je wil, buiten de kaders van een uitvaartverzekering.

Contactgegevens Van Gemert

Meer weten over het bedrijf? Schroom niet om een afspraak te maken en binnen te stappen of vraag vrijblijvend een wilsbeschikking aan voor jezelf of een dierbare.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen