Mei Meet Maand: Laat gratis je bloeddruk meten in Breda

Fotograaf: Ewoud Rooks via Phenster Fotografie.
Streetcasting via Phenster (Odette Simons): familie Curiel
Fotograaf: Ewoud Rooks via Phenster Fotografie. Streetcasting via Phenster (Odette Simons): familie Curiel
Foto: Hartstichting

De Hartstichting organiseert deze maand de Mei Meet Maand. De hele maand is er de mogelijkheid om op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 17.00 je bloeddruk te meten.

Bibliotheek Centrum, Bibliotheek Zuid en Bibliotheek Noord zijn de plekken waar een bloeddrukmeting kan worden uitgevoerd. Dit gebeurt onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting.

Bloeddruk meten is belangrijk

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Wanneer je een hoge bloeddruk hebt voel je dat namelijk niet. Wel verhoogt het de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je veertigste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Ook al voel je je gezond, dan kan je alsnog een te hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting op om vanaf je veertigste jaarlijks je bloeddruk te laten meten.

Mocht het dan nodig zijn, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Nieuwe Veste Bibliotheek ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

1,2 miljoen Nederlanders onwetend over hoge bloeddruk

Veel Nederlanders weten niet dat ze een te hoge bloeddruk hebben. Daarmee hebben ze ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van de Hartstichting bliljkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. 40% van hen weet niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land.

Informatie

Van 6 tot 28 mei kunnen mensen elke donderdag (behalve Hemelvaartsdag), vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 gratis hun bloeddruk laten meten. Dit kan bij Bibliotheek Centrum, Bibliotheek Zuid en Bibliotheek Noord.

De bloeddruk die wordt gemeten wordt met niemand gedeeld. Mnensen krijgen concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen