Bouw gestart van multifunctionele sportcentrum Terheijdenseweg

Foto: AGS Architects

Met hulp van zes energiefietsen gaven wethouder Daan Quaars, Curio Bestuursvoorzitter Rob Neutelings en Van Wijnen Breda directeur Peter Riemers vandaag samen met studenten van Curio het officiële startschot voor de bouw van het Talentencentrum in Breda.

De realisatie van het multifunctionele sportcentrum voor top- en breedtesport aan de Terheijdenseweg 414 in Breda is daarmee een feit.

Talentencentrum Breda

De Gemeente Breda ontwikkelt het Talentencentrum samen met verschillende partners. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk talentvolle sporters, met of zonder beperking, de kans bieden zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Het Talentencentrum biedt ruimte aan regionale trainingscentra, individuele talenten, de mbo-opleiding sport en bewegen van Curio, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Daarnaast heeft het Talentencentrum een functie als ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor zowel sportprofessionals als amateursporters.

Wethouder Daan Quaars hierover: “Ik ben blij dat we samen met Curio en bouwer Van Wijnen Breda vandaag kunnen starten met de bouw van dit bruisend multifunctionele sportcentrum. Dit wordt echt een plek in zuid Nederland met een hele grote aantrekkingskracht voor iedereen die iets met sport en bewegen heeft. Sporters uit Breda en omstreken krijgen hier de kans om zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Een plek waar onderwijs, de buurt, talenten, verenigingen, top- en breedtesport samen komen. Elkaar ontmoeten en verstreken. En een prachtige uitbreiding van de sportboulevard in Breda”.

Bestuursvoorzitter van Curio Rob Neutelings over de bouw van het Talentencentrum: “Ik ben bijzonder blij dat we met deze langdurige samenwerking tussen de Gemeente Breda en Curio een prachtige faciliteit krijgen waarin we modern beroepsonderwijs kunnen verzorgen. In het nieuwe sportcentrum ontmoeten onze studenten buurtbewoners, topsporters, breedtesporters. Zo bieden we onderwijs aan dat midden in de praktijk staat en zijn onze studenten nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het is een perfecte praktijkomgeving om te leren. Ik (maar vooral de studenten en docenten) kunnen niet wachten tot de sportfaciliteit gereed is”.

Directeur Van Wijnen Breda Peter Riemers over de bouw van het Talentencentrum: “Uiteraard zijn wij trots en vereerd dat wij dit mooie, duurzame complex samen met onze partners voor de gemeente Breda mogen realiseren. Dit wordt een icoon voor ‘onze stad’. Talentencentrum wordt hét visitekaartje waar sport en onderwijs elkaar gaan versterken. Wij gaan de bouwlocatie ook als ‘leerlingbouwplaats’ bestempelen waarbij jonge leerlingen de mogelijkheid krijgen om, onder het toeziend oog van een gecertificeerd leermeester, werkervaring op te doen. Hierin werken we samen met de Bouwschool Breda. Want hoe mooi is het om onderwijs ook al bij de bouwfase te integreren binnen dit project.”

Het ontwerp van AGS Architects bestaat uit een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekaccommodatie, een krachthonk, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid. De buitenruimte van het Talencentrum krijgt een groene en sportieve invulling. De realisatie van het Talentencentrum zal ruim een jaar in beslag nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen