Bredase organisatie Global Storytellers vraagt jouw hulp om droom waar te maken

Foto: Global Storytellers

Een boek waar 30 artiesten, fotografen, storytellers en illustratoren van over de hele wereld samenkomen. Dat is de droom van de Bredase organisatie Global Storytellers, het creëren van ‘Storybook’. Ze zetten een crowdfunding op om deze droom waar te maken.

De crowdfunding vindt plaats op Voor De Kunst van 15 mei tot en met 15 juni. Met het opgehaalde geld kunnen niet alleen de drukkosten worden betaald, maar draagt de donateur ook bij aan de 30 artiesten en verhalen van over de hele wereld.

Global Storytellers

Barbara van de Bogaard, oprichtster van Global Storytellers vertelt: “In mijn beroep als filmmaker maakte ik in de jaren voorafgaand films met filmmakers in het buitenland rondom het thema vrijheid. Door niet zelf in andere landen verhalen te maken maar dit te laten doen door makers in de landen zelf, werden we steeds weer verrast door de diversiteit aan perspectieven en verhalen. Dit proces is de inspiratiebron geweest voor het ontstaan van Global Storytellers.”

Een aantal jaar geleden besloot Barbara samen met Gerbert Toes, Sivan Ravivo en Stella Boumans rondom verhalen een nieuwe organisatie te bouwen. Deze organisatie heet Global Storytellers. Het bestaat nu 2 jaar en er zijn al een hoop mooie dingen ontwikkeld. Ze geven storytelling workshops in organisaties en hebben een speciale koffiebeker genaamd Cup of Stories gemaakt. Tijdens de wereldwijde lockdown organiseerden ze drie digitale verhalen-kampvuren. Deze werden bijgewoond door in totaal 200 mensen van over de hele wereld.

Storybook

Global Storytellers gelooft dat de wereld kan worden veranderd per verhaal. Dat werd ook bevestigd tijdens de talloze gespreken die ze voerden met de artiesten. Deze bevinden zich van Trinidad en Tobago tot Oeganda en van Amerika tot Iran.

“In het boek komen 30 artiesten samen, waaronder fotografen, illustratoren en verhalenvertelles. Daarnaast zijn er pagina’s waar jij je eigen verhaal op kwijt kan. Eerst krijg je het werk te zien van iemand van op deze wereld. Pas als je de pagina omslaat zie je wie de artiest is en waar hij of zij vandaan komt. Je leest er ook wat de artiest met het werk bedoeld heeft. Zo wordt je creativiteit geprikkeld en krijg je de ruimte om je eigen reis vast te leggen. Het is eigenlijk een museum in een prachtig boek!” Zo vertel Stella Boumans.

Boek met een Bredaas tintje

In het boek zijn ook twee werken van Bredase artiestsen te vinden, namelijk van Reinout van den Bergh, Trijntje Keijser en Wiesje Peels. Daarnaast heeft Global Storytellers de samenwerking opgezocht met BredaPhoto. Alle fotografen die in het boek voorkomen zijn (oud-)deelnemers van dit bekende festival. Mocht de crowdfunding slagen, dan organiseert Global Storytellers tijdens BredaPhoto in september een feestelijk ophaalmoment van het boek. Iedereen die gedoneerd heeft kan dan komen naar een verhalen-kampvuur in Breda.

Crowdfunding

Het slagen van de crowdfunding kan alleen als er minstens €15.000 wordt opgehaald. Mensen kunnen geld doneren van 15 mei tot en met 15 juni op het platform Voor De Kunst. Aan de bedragen die mensen doneren is een tegenprestatie verbonden. Zo kan men onder andere voor €37 een boek kopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen