Jonge mantelzorgers in Breda worden in het zonnetje gezet

Foto: Theo Scholten

Van 1 tot 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Steunpunt informele zorg Breda (StiB) en Jongerenwerk Breda zetten jonge mantelzorgers deze week in het zonnetje.

Jonge mantelzorgers zelf kunnen deelnemen aan verschillende gratis activiteiten. Voor meer informatie kunnen zij terecht op de website van StiB. Ook kan je je via deze website aanmelden.

Jonge mantelzorgers

Eén op de vier jongeren is jonge mantelzorger. Vaak weten ze niet dat ze mantelzorger zijn. Jonge mantelzorgers groeien op in een gezin waarin een ouder, broer of zus extra zorg nodig heeft. Dit kan zijn door langdurige ziekte, een beperking, psychische problemen of verslaving.

Wanneer je een jonge mantelzorger bent, kan de impact daarvan groot zijn. Concentreren op school is dan bijvoorbeeld lastig als je je zorgen maakt over je moeder die eigenlijk niet alleen thuis kan zijn. Of je gedachten die bij je zusje zijn als ze in het ziekenhuis ligt.

Week van de Jonge Mantelzorger

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt er extra aandacht gevraagd voor deze jongeren. Dit wordt gedaan via bijvoorbeeld een landelijke en lokale social media campagne.

In de week van 1 tot 7 juni wordt er veel georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben. Ook in Breda staan er meerdere activiteiten op het programma. Jonge mantelzorgers kunnen bowlen, dieren knuffelen, minigolven en spelen bij Kabonk. Op deze manier kunnen zij even de situatie thuis loslaten en leeftijdsgenoten ontmoeten die in eenzelfde situatie zitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen