Luisterlijn Breda is dringend op zoek naar vrijwilligers

Foto: De Luisterlijn Breda

Steeds meer mensen hebben behoefte aan een vertrouwelijk gesprek of een luisterend oor, omdat zij zich alleen voelen, zorgen maken of verlegen zitten om een praatje.

Voor deze mensen is de Luisterlijn er, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Het afgelopen jaar ontvingen we meer dan een half miljoen oproepen en dit aantal blijft stijgen. Om al deze oproepen te kunnen blijven beantwoorden, is de Luisterlijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dinsdag 21 juni organiseren we in Breda dan ook een informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Echt luisteren leidt tot mooie, verdiepende gesprekken

Yolanda is al vier jaar vrijwilliger in Breda en kent als geen ander de waarde van écht luisteren: “Mensen komen al snel met een oplossing als iemand iets vertelt. We vinden het moeilijk om goed naar iemand te luisteren. Als vrijwilliger bij de Luisterlijn leer je in de training verbinding te maken met degene die ons belt of met ons chat. Die verbinding is enorm belangrijk. Zo kreeg ik op een gegeven moment iemand aan de lijn die terloops zei ‘ik word niet serieus genomen’. Hij ging gelijk weer verder met zijn verhaal, maar ik vroeg hem of hij wat meer wilde vertellen over wat hij daarmee bedoelde. We kregen daardoor een enorm mooi, verdiepend gesprek.”

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn?
De Luisterlijn Breda organiseert 21 juni 2022 een nieuwe informatiebijeenkomst. Dus, kan jij goed luisteren en heb je echt interesse in de ander? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan. Daar vind je ook meer informatie over de training en begeleiding.

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is al 60 jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Breda, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Door te luisteren helpen zij mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. De vrijwilligers krijgen een professionele training en worden doorlopend begeleid.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen