Zeer gevarieerde Nassaudag Breda op 2e pinksterdag

Foto: Breda City App

Op tweede Pinksterdag (6 juni) wordt de jaarlijkse Nassaudag in de binnenstad van Breda georganiseerd. Tijdens deze dag zal de rijke historie van Breda en de Nassaus centraal staan.

Er zijn veel activiteiten voor jong en oud; een roofvogelshow, zandsculpturen, een oude ambachtenmarkt, oud Hollandse spelletjes, leuke lokale deals, en veel rondleidingen bij onder andere het Kasteel van Breda.

Highlights
Het KMA-terrein is toegankelijk en een deel van het Kasteel is voor bezichtiging geopend. In de Waalse Kerk wordt de expositie ‘René en marche‘ gehouden en natuurlijk kun je ook terecht in hét Nassaumonument van Breda: de Grote Kerk. Met een beetje goede conditie is zelfs de Grote Toren te beklimmen. Dat wordt beloond met het mooiste uitzicht van Breda!

In het Chassépark is vertier voor jong en oud: een heuse roofvogelshow, een oude ambachtenmarkt waar je ook zelf aan de slag kunt gaan en Oudhollandse spelletjes. Op het binnenterrein van de Nieuwe Veste zijn zandsculpturen te bewonderen en kun je ook een workshop volgen.

Op diverse locaties in de binnenstad wordt de sfeer verhoogd met theateroptredens en muziek. Desgewenst kun je met de paardentram naar kasteel Bouvigne dat haar deuren en tuinen op deze dag opent.

Shop-route Breda Centrum
Wil je voor of na de voorstelling nog even gezellig de stad in? In het centrum van Breda kun je eindeloos shoppen en genieten van een lekker hapje en drankje bij een van de vele horeca. Het centrum van Breda kent 4 mooie aanloopstraten, elk met zijn eigen unieke aanbod: de Willemstraat (station), De BoschstraatDe Haagdijken en Oranje Zuid (GinnekenwegWilhelminastraat en Nieuwe Ginnekenstraat met het Van Coothplein). Vanuit elke aanloopstraat loop je recht op het centrum van Breda af, met als kloppend hart de Grote Markt. Vanuit hier loop je binnen enkele minuten naar het sfeervolle Veemark kwartierKarrestraat met alle grote Ketens, de Drie Brugstraten en vanuit hier het Havengebied. Klik op de website van Stappen & Shoppen om alle winkelgebieden van Breda te bekijken of hier om alle winkels te ontdekken.

Leuke deals en arrangementen van ondernemers uit de binnenstad
Na de voorstelling nog even gezellig naar de binnenstad van Breda? Veel ondernemers hebben tijdens het festival leuke aanbiedingen of arrangementen. Bekijk de actuele lokale deals op VisitBreda.nl

  • BRIK- KINDERMENU BIJ DONUTSPOINT! (Ginnekestraat 135 – Breda)
  • Gratis Sticker Train t.w.v. 15 euro bij Hesemans bijaankoop van 40 euro (Houtmarkt 7 – Breda)
  • 10% korting op een Stripboek bij De Stripspecialist (Boschstraat 68)
  • Kanovaren door de grachten van Breda. Korting bij Beleef Breda (’t Sas 8 – Breda)
  • Gratis cupcake bij Zoet (Nieuwe Haagdijk 52 – Breda)
  • Speciaal Beyerd Nassaubier drinken bij de Beyerd in de Boschstraat 26
  • Silver & Grey – 2e artikel halve prijs actie (Nieuwe Ginnekenstraat 23 Breda)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen