Stichting Jeugd Ontbijt initiatief trapt af

Foto: Gemeente Breda

Alleen al in Breda gaan er minimaal 200 kinderen met honger naar school. Dit komt doordat veel van deze gezinnen niet de mogelijkheid hebben om voor de kinderen een goed en gezond ontbijtje te regelen. Stichting Jeugd Ontbijt Breda (JOBi) start deze maand om deze kinderen van een ontbijt te voorzien.

Dit doen ze door iedere week een box met zeven ontbijtjes aan huis te bezorgen. De aftrap vond maandag 20 juni plaats in Jumbo Heksenwaag.

Zoveel mogelijk kinderen helpen aan een goede dagstart

Initiatiefnemer Reginald Berretty van Stichting JOBi is blij met deze aftrap en alle samenwerkingen die zijn gerealiseerd: “Om dit te kunnen bewerkstelligen werken we intensief samen met de scholen van INOS (Stichting Katholiek Onderwijs Breda) om leerlingen te werven die voor een box in aanmerking komen. Dankzij JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) hebben we een gezond en gevarieerd ontbijt samen kunenn stellen. Verder is het ontzettend fijn dat we de ontbijtjes bij Jumbo Heksenwaag mogen inpakken. Ook is het fijn dat de boxen worden rondgebracht door vrijwilligers van IMW Breda (Stichting Instituut voor Maatschappelijk Welzijn Breda en omstreken).”

Er wordt nu gestart met een klein aantal gezinnen. Berretty hoop dat ze snel kunnen uitbreiden en zoveel mogelijk kinderen in Breda aan een goede dagstart kunnen helpen.

Verbeter Breda

Stichting JOBi wordt in deze beginfase financieel ondersteunt vanuit het Actieplan Verbeter Breda. Het Actieplan is onderdeel van het meerjarenplan Verbeter Breda. Verbeter Breda richt zich op het tegengaan van de tweedeling in wijken en dorpen. Het Actieplan is een budget dat de gemeente Breda beschikbaar heeft gesteld om initiatieven te realiseren die hier nu al aan bijdragen.

Wethouder gemeente Breda, Arjen van Drunen: “We vinden het belangrijk dat er gelijke ontwikkelkansen zijn voor iedereen. Met Verbeter Breda werken we hier de komende jaren aan. Maar ook nu al willen we verschil maken. Dit ontbijt is een mooi initiatief dat hierbij aansluit en wat voor een aantal gezinnen een enorm verschil kan maken.

Cookieinstellingen