Bredanaars Nynke en Anna vallen in de prijzen bij Kunstbende

Foto: Marcel Krijgsman

Op 26 juni zijn de winnaars van de finale van Kunstbende 2022 bekend gemaakt. Twee van deze winnende jongeren komen uit de gemeente Breda.

De 17-jarige Nynke Veen uit Bavel is derde geworden in de categorie ‘Muziek’. De 18-jarige Anna van Doorn uit Breda nam de eerste prijs in de categorie ‘Taal’ mee naar huis.

Kunstbende Young Creators Festival

De finale van de Kunstbende 2022 vond plaats tijdens het Kunstbende Young Creators Festival. Dit festival was in de Kromhouthal in Amsterdam. Honderd acts streden in verschillende categorieën tegen elkaar om de Kunstbende Award. Er waren prijzen te winnen in bijvoorbeeld de onderdelen Content Creator, Dans, Muziek, Taal en Theater. De eerste prijswinnaars mogen optreden op grote podia, zoals Mysteryland en Oerol.

Ontwikkelingstraject & stimuleringsprijzen

Iedere jongere kan gratis member worden van Kunstbende. Zo kunnen zij meedoen aan tutorials en workshops. Op deze manier kunnen zij zichzelf creatief ontwikkelen. Op een online prikbord kunnen ze oproepjes doen voor videoclipmakers, bandleden enzovoort.

Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. Tijdens deze finale wordt gestreden voor de eerste plek. De winnaar van iedere categorie wordt namelijk een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, zoals het podium van Mysteryland of het Stedelijk Museum Amsterdam. Kijk voor alle stimuleringsprijzen op deze website.

Wat is Kunstbende?

Kunstbende is dé creatieve community voor iedereen van 13 tot en met 18 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en verschillende andere partners en sponsors. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Abdelkader Benali, Kalvijn en Martin Garrix.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen