Vuelta etappe Breda-Breda met Mike Teunissen in rode trui

Foto: La Vuelta Holanda
Van de start bij de Citadel in ’s-Hertogenbosch tot de finish in het Utrecht Science Park werd het Vuelta peloton begroet door een enorme schare wielerfans. Naar schatting zijn 375.000 wielerliefhebbers de renners komen aanmoedigen. Sam Bennett wist de etappe op zijn naam te schrijven, Mike Teunissen zorgde ervoor dat de Rode Trui in Nederlandse handen bleef.
In de doorkomstgemeenten en op de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug stond een haag van mensen om de renners toe te juichen. Nederland liet zich van de start in ’s-Hertogenbosch tot de finish in Utrecht van haar meest sportieve kant zien.
Sharon Dijksma, Burgemeester van Utrecht: “Vandaag was wederom een iconische dag. Met 375.000 mensen langs de kant hebben we de verwachte bezoekersaantallen ruim overtroffen. De sfeer rondom het parcours was ook nog eens fantastisch. Ik ben trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”
Sam Bennett versloeg in de verwachtte massasprint Mads Pedersen en Tim Merlier. De Rode Trui bleef ook op het Utrechtse Science Park in Nederlandse handen. Mike Teunissen nam de leiding in het algemeen klassement over van Robert Gesink. De Rode Trui die hij kreeg overhandigd is speciaal ontworpen voor de Nederlandse etappes en combineert de wapens van Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Meer Nederlands succes was er voor Julius van den Berg, die op de Amerongse Berg de bergtrui veroverde.
Zoals gebruikelijk kregen de klassementsleiders naast de leiderstrui ook een speciale prijs. Tijdens La Vuelta Holanda is dit een speciale versie van nijntje. Dit in het kader van Fonds Gehandicaptensport, het goede doel van La Vuelta Holanda.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen