Wonen met Gemak van start in Teteringen: ‘Focus op goed en gezond oud worden’

Foto:

Teteringen – 65-plussers bewust maken van de veranderingen bij het ouder worden. Dat is het doel van Wonen met Gemak, de campagne die op 9 september van start gaat in Teteringen. 

Voor het eerst in de geschiedenis van de campagne is het óók mogelijk om digitaal aan te melden via: www.bredawonenmetgemak.nl

Op 9 september gaat de campagne Wonen met Gemak/Op Tijd Goed Voorbereid in Teteringen van start. Het doel van de campagne is om bewoners bewust te maken van de veranderingen bij het ouder worden. Ook wordt de focus gelegd op welke manier je goed en gezond oud kunt worden. De campagne is een initiatief van Zorg voor elkaar Breda. En de kerngroep bestaat uit Gemeente Breda, Seniorenraad, WIJ en Laurentius. De campagne in Teteringen is in overleg met het SVT, Zonnebloem en Kruiswerk Teteringen opgezet.

Alle 65-plussers in Teteringen ontvingen een uitnodigingsbrief van wethouder Arjen van Drunen. Deze roept bewoners in deze brief op zich aan te melden voor één of meerdere informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn kleinschalig opgezet. Niet alleen vanwege corona, maar ook zodat mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan over onderwerpen zoals een geschikte woning, financiële planning en veiligheid.

Bij elke bijeenkomst wordt er een deskundige spreker van een Bredase organisatie uitgenodigd. Zo krijgen de aanwezigen van een onafhankelijke spreker de meeste actuele informatie.
Bijeenkomsten worden verzorgd door organisaties als de GGD of een woningcorporatie.
Ouderen die niet in de mogelijkheid zijn om naar bijeenkomsten te komen, kunnen een huisbezoek aanvragen.

Alle bijeenkomsten worden in een tijdsbestek van twee maanden gegeven in ’t Web of de Dorpsherberg. Op 9 september wordt in de ochtend en in de middag een startbijeenkomst aangeboden. Het programma is beide keren hetzelfde. Beide bijeenkomsten worden geopend door wethouder Arjen van Drunen. Alle 65-plussers uit Teteringen kunnen de bijeenkomsten gratis bijwonen.

Meer weten, aanmelden voor een bijeenkomst of een huisbezoek aanvragen? Ga dan naar: www.bredawonenmetgemak.nl Of neem dan contact op met 076-525 15 02.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen