Vinylweekend bij Vintage Brabant in Oudenbosch

Foto: Vintage Brabant

Gelukkig zijn al weer een paar jaar LP platen terug van weggeweest. Vinyl en platenspelers zijn hartstikke hip! In de jaren 60 waren platenspelers ook al erg populair en de verkoop steeg enorm, elk huishouden had er wel eentje in huis.

De platen van vinyl werden nog net niet kapot gedraaid. De platenspeler was erg populair doordat het een excentriek geluid had. Totdat de cd-speler kwam. Vanaf toen daalde de populariteit van de platenspeler. Eerst werden albums nog uitgebracht op LP én cd, maar toch ruilden mensen de platenspeler in voor de cd-speler. Door de mp3-speler en de IPod, werd de platenspeler vrijwel vergeten. Maar nu is de platenspeler weer terug van weggeweest! Veel mensen hebben er weer eentje thuis staan en spelen regelmatig een mooie LP af. Het heeft namelijk iets authentieks, wat goed past bij een vintage of retro interieur. Ook het geluid is uniek, waardoor de platenspeler weer helemaal een trend geworden is.

Daarom organiseert Vintage Brabant in Oudenbosch een heus Vinylweekend, boordevol lp’s, singeltjes, (vintage) audio apparatuur, cd’s en muziekboeken. Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober wordt de reguliere winkel (met altijd al 1000m2 vintage) uitbereid met extra kramen en deelnemers op het gebied van vintage muziek. Zowel professionele verkopers, maar ook deelnemers die op zolder nog dozen lp’s hadden staan en deze graag willen verkopen. Ook veel audioapparatuur wordt er aangeboden van alle bekende merken. Kortom, heb je liefde voor vintage én muziek, dan moet je hier bij zijn!

Vintage Brabant is een conceptstore in een grote loods aan de haven van Oudenbosch, op 400 meter afstand van de prachtige Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara, ook zeker een bezoekje waard! De loods staat bomvol vintage, brocante, design en gerestylede meubels en andere fairmade items. Er is een heuse zeecontainer omgedoopt tot vinylcontainer, de kassa is een caravan en “pippi machen” mag in de pipowagen.

Wil je lekker komen struinen? Zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 10 tot 17 uur, gratis toegang en gratis parkeren! Zelf je lp’s verkopen? Check dan onze website en we zien je graag snel!

www.vintagebrabant.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen