Festival PopMonument keert terug naar Breda en presenteert eerste namen

Foto: PopMonument

Na een succesvolle editie in 2021 met o.a. S10 en Froukje keert PopMonument Festival terug in Breda op zaterdag 26 november. In samenwerking met Poppodium Mezz presenteert PopMonument in diverse historische locaties in Breda een breed programma met muziek en kunst.

De komende editie staat in het teken van Royal Roots; de koninklijke geschiedenis van de stad. Eerste bevestigingen: Joep Beving, Klangstof, De Toegift en Aafke Romeijn. Meer namen en de deelnemende monumenten volgen de komende tijd.

Een divers programma
De bezoeker mag een divers programma aan muziek en kunst verwachten. Pianist en componist Joep Beving maakt ‘toegankelijke muziek voor complexe emoties’ en scoort hiermee miljoenen streams in de betere Spotify lijstjes. Aafke Romeijn heeft speciaal voor PopMonument een voorstelling gemaakt over genderdiversiteit en machtsverhoudingen. Indie rockband Klangstof presenteert hun nieuwste album ‘Godspeed to the Freaks’. Voor De Toegift is PopMonument Breda een thuiswedstrijd. De Bredase band met Zeeuwse roots is dit jaar onderdeel van Popronde en werd uitgeroepen tot één van de talenten van 3voor12.

In welke monumenten de optredens gaan plaatsvinden wordt later bekend. Festivaldirecteur Rik Peters: “We kunnen wel alvast verklappen dat Joep Beving in de Grote Kerk gaat spelen. Een mooiere plek is haast niet denkbaar.

Kaartverkoop start donderdag
De kaartverkoop is start op donderdag 15 september om 10.00 uur via www.popmonument.nl. Voor een kaartje betaal je 35,00 euro.

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Breda, Breda Marketing, Royal Roots, poppodium MEZZ, BNG Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Mastboom Brosens, Zabawas, SOUNDZ, Lyfter, Hotel Zeezicht en alle deelnemende locaties, artiesten en organisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen