Weekendweer: zo buiig en fris wordt het weekend

Foto: Publiek domein

Dit weekend is het flink wisselvallig en aanmerkelijk kouder dan het normaal half september is. Waar en wanneer je de meeste buien kan verwachten en hoe fris het precies wordt lees je in dit weekendweerbericht.

Voor het weekend begint is het ook deze vrijdag al buiig en de wind speelt een hoofdrol. Vooral in de middag en avond is in de kustprovincies bij buien kans op zware windstoten van 80 km/uur en aan zee tot 90 km/uur. Ook kunnen de buien gepaard gaan met onweer en mogelijk ook wat hagel. Meer details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht en de code geel waarschuwing.

Zaterdag buien, zon en regenbogen
Op de eerste dag van het weekend wisselen buien en opklaringen elkaar af. Als het bij jou in de buurt regent en daarbij ook de zon schijnt kun je een regenboog spotten.

Naast regen is bij buien ook kans op onweer en vooral aan de kust en rond het IJsselmeer ook windstoten. De maximumtemperatuur komt uit op 16 graden, maar tijdens een bui is het slechts een graad of 12. De noordwestenwind kan het voor het gevoel nog wat frisser maken. In het binnenland waait het matig tot vrij krachtig, aan zee is de wind vaak krachtig, windkracht 6. In het Waddengebied kan de wind soms zelfs hard zijn, windkracht 7.

Meer regen en lage temperaturen op zondag
Zondag trekt een aaneengesloten regengebied vanuit het noorden over ons land. Hierbij kan het in de ochtend in het zuiden enige tijd flink doorregenen. Achter dit regengebied klaart het op, maar komen ook weer enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling.

De noordwestenwind is opnieuw van de partij, maar waarschijnlijk waait het wel iets minder dan op zaterdag. De maximumtemperatuur komt uit op 15 of 16 graden. Hiermee is het zo’n 4 graden kouder dan gebruikelijk half september.

Weer herstelt zich na het weekend
Maandag trekt nog een aantal buien over het land, maar dit zijn er minder dan tijdens het weekend. Ook zijn ze in het algemeen minder fel. Tussendoor schijnt de zon en het wordt 17 graden bij een matige noordwestenwind.

De dagen daarna neemt de buienkans verder af en is het vaak droog met ruimte voor de zon. Wel is in de ochtenden en nachten kans op mist. Het wordt een beetje warmer met in de tweede helft van volgende week maxima rond 19 graden. In de nachten koelt het af tot een graad of 9.

Bron: weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen