Action en de Johan Cruyff Foundation organiseerden voetbaltoernooi voor de lokale jeugd uit Breda

Foto: Action

‘Winnen doe je met z’n allen.’ Met deze legendarische uitspraak maakte Johan Cruyff duidelijk waar hij voor stond: alle kinderen moeten de vrijheid en kans hebben om te sporten of te bewegen. Helaas krijgt niet ieder kind die kans, bijvoorbeeld door een gebrek aan ruimte. Dat is waarom non-food retailer Action in samenwerking met de Cruyff Foundation op woensdag 28 september sporttoernooien organiseerde voor kinderen in acht Nederlandse plaatsen.

In Amsterdam, Zaandam, Haarlem, Groningen, Breda, Capelle a/d IJssel, Hellevoetsluis en Kampen voetbalden kinderen erop los, waarbij er vaak ook een aantal kleinere activiteiten was opgezet, van springkussens tot oudhollandse spellen. Dit bood alle kinderen een kans om zich uit te leven, nieuwe vrienden te maken en hun mentale en fysieke gezondheid een boost te geven.

In Breda organiseerden Action en de Johan Cruyff Foundation op het Cruyff Court aan de Hamdijk een voetbaltoernooi voor de lokale jeugd. Aan de vele blije gezichten en de vrolijke sfeer was te zien hoeveel de kinderen van de sportieve middag genoten.

Pieter Rozendaal, general manager Action Nederland: “Elk kind zou vrijuit moeten kunnen sporten en spelen, wat zijn of haar situatie ook is. Met een middag als deze bieden we ook aan kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is de kans om sportief bezig te zijn met hun vrienden uit de buurt. Samen met de Cruyff Foundation proberen we zo het verschil te maken en alle kinderen dezelfde sportieve en maatschappelijke kansen te geven, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen, zelfvertrouwen krijgen en het beste uit zichzelf kunnen halen.”

Action Heroes

Action vindt het belangrijk om medewerkers de kans te bieden om zich ook maatschappelijk in te zetten en te ontwikkelen. Speciaal voor de organisatie en begeleiding van de sporttoernooien hebben alle geselecteerde bedrijfsleiders zich eerder via de Cruyff Foundation tot coach kunnen laten opleiden. Deze ‘Action Heroes’ zorgden er woensdag voor dat de kinderen een onvergetelijke dag beleefden terwijl ze in teams tegen elkaar streden. Dankzij hun opleiding zijn deze bedrijfsleiders in staat zich in de toekomst vaker maatschappelijk in te zetten bij sportevenementen.

Naast de teamcoaching door de Action Heroes lag de organisatie van de toernooien geheel in handen van medewerkers van de acht lokale winkelteams. Onder aanvoering van hun lokale bedrijfsleider ontwierpen de medewerkers de opzet van de middag en het toernooi in hun stad of dorp, regelden ze al het materiaal voor op de locaties en wierven ze de jeugdige deelnemers die de teams vormden.

Rachid el Moridi, bedrijfsleider bij Action Breda, blikt tevreden terug: “Het was erg leuk om te organiseren, en na de coach-opleiding die we hebben gehad, vind ik het echt een eer om mezelf een Action Hero te kunnen noemen. Samen met collega’s uit mijn team hebben we hier een heel leuke dag neergezet. De reacties van de kinderen waren super positief, mooier had niet gekund.”

Samenwerking met Cruyff Foundation

De sportmiddag vond plaats binnen de driejarige internationale samenwerking tussen Action en de Cruyff Foundation. Die startte begin dit jaar en heeft als doel om kinderen de ruimte te geven om zich te ontwikkelen, nieuwe vrienden te maken en hun lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren door samen te sporten. Action sluit zich aan bij het maatschappelijke doel van de Cruyff Foundation, het wereldwijd realiseren van ruimtes voor kinderen om te sporten en te spelen. De retailer ondersteunt bij activiteiten en sponsort daarnaast de Cruyff Foundation.

Rozendaal: “Action en de Cruyff Foundation willen met lokale projecten als deze sportmiddag samen investeren in kinderen, jongeren en gezinnen die uitdagingen hebben in het leven. Ik ben er trots op dat wij samen met onze medewerkers op deze manier kunnen bijdragen. Als grote en betrokken werkgever, ook voor veel jongeren, zit ontwikkeling, opleidingen en kansen bieden immers verweven in het Action-DNA.”

Bron: Action

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen