Bereikbaar Breda App maakt bezoek aan de binnenstad makkelijker

Foto: Gemeente Breda / De Bereikbaar Breda App

Het bezoek aan een stad vraagt voor mensen met een beperking vaak veel voorbereiding. Waar kan ik parkeren? Is er een geschikt toilet? Waar kan ik uitrusten? De Bereikbaar Breda App biedt uitkomst.

Met deze app, die vanaf nu te vinden is op de website van de gemeente Breda, worden allerlei basisvoorzieningen op één kaart overzichtelijk in beeld gebracht.

De gemeente Breda wil gastvrij en toegankelijk zijn. De Bereikbaar Breda App draagt daar aan bij. Op de kaart zijn alle belangrijke nuttige en noodzakelijke plaatsen van de vermeld zoals ook AED’s, gevaarlijke punten, bezienswaardigheden, een schuilplek voor regen en de gehandicaptenparkeerplaatsen op straat te vinden. De app is vanaf nu te vinden via: Hallo nieuwe Bredanaar! | Breda.

Jeroen Bruijns, wethouder toegankelijkheid: “Het is de week van de toegankelijkheid en dus een mooi moment voor ons om te starten met de Bereikbaar Breda App. Hiermee willen we de binnenstad makkelijker bereikbaar maken voor iedereen. De app is een goed hulpmiddel voor mensen met een beperking om snel praktische informatie te krijgen voor hun bezoek aan de stad of evenement. Dat zorgt voor een gastvrij verblijf in onze stad”.

Behalve voor een prettig verblijf in de binnenstad, wijst de app ook de weg er naartoe. Dat wordt gedaan met een persoonlijk routeadvies. De app kan afwijkende routes kiezen en suggesties doen voor parkeergarages, OV en fietsroutes. Dit zorgt voor het spreiden van druktes in de stad. Ook is het mogelijk om een parkeerplek te reserveren in een gekozen parkeergarage.

Basisinformatie
De gemeente biedt de Bereikbaar Breda App met basisinformatie over de binnenstad aan op de eigen website en voor evenementen en bedrijven in de binnenstad. De app is door elke organisatie toe te voegen aan de eigen site.

Breda wil de stad zijn waar de menselijke maat van digitalisering centraal staat. Met ‘Bredadata’, het masterplan digitalisering, zoekt Breda naar die balans. De Bereikbaar Breda App ondersteunt dit doel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen