Opening Dementheek bij Bibliotheek Zuid op 4 november 2022 om 14.00 uur

Foto: Yvonne Keuls

Dementie: we krijgen er helaas allemaal mee te maken, zelf of in onze directe omgeving. Eén op de drie vrouwen, één op de zeven mannen: in Nederland krijgen gemiddeld per uur 5 mensen de diagnose dementie.

Een feit waar we als Nieuwe Veste Bibliotheek zeker ook aandacht aan willen besteden.

Vanuit onze informatiefunctie richten we daarom bij Bibliotheek Zuid een Dementheek in. Bij deze Dementheek kun je vanaf vrijdag 4 november terecht voor een uitgebreide collectie boeken, materialen en informatie over dementie.

Dementheek
Alles over dementie vind je in de Dementheek. De Dementheek is er voor mensen met geheugenproblemen. Zowel voor mensen met dementie die thuis wonen als mensen die in zorginstellingen wonen. De Dementheek is er ook voor mantelzorgers, familieleden, vrijwilligers en beroepskrachten die werken met mensen met dementie.

In de Dementheek vind je een uitgebreide collectie boeken, materialen en informatie over dementie: boeken over geheugenproblemen, over zorg voor mensen met dementie en (foto)boeken over vroeger, themakoffers vol herkenbare spulletjes die herinneringen oproepen.

Nederland Leest

Ieder jaar is november de maand dat we in Nederland hetzelfde boek lezen: Nederland Leest. Het thema van dit jaar is Ouder worden, jong blijven! Tijdens Nederland Leest krijgen lezers een boek cadeau van de bibliotheek. Dit jaar is het geschenkboek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Een ontroerend verhaal over ouder worden.

Het thema Ouder worden, jong blijven! sluit zeker aan bij dementie.

Opening Dementheek 4 november

Tijdens de eerste week van Nederland Leest 2022, openen we onze Dementheek, bij Bibliotheek Zuid, Allerheiligenweg 19 in Breda. Iedereen is van harte uitgenodigd om op vrijdagmiddag 4 november om 14.00 uur bij de opening aanwezig te zijn. Samen genieten we van een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij en live muziek. En neem meteen een gratis exemplaar mee van het geschenkboek van Nederland Leest: Mevrouw, mijn moeder van Yvonne Keuls.

Kijk voor meer informatie op bibliotheekbreda.nl/s/dementheek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen