Halloween weekend weer: recordzachte dagen op komst

Foto: Publiek domein

Het is warm oktoberweer met 20 tot 24 graden. Daarbij schijnt de zon, maar er is ook vrij veel bewolking aanwezig. In het weekend blijft het warm oktoberweer met zon en wolken. Na het weekend daalt de temperatuur geleidelijk en bovendien neemt de wisselvalligheid dan ook toe.

Vanmiddag: het lijkt wel zomer
Tijdens de middaguren is het droog en schijnt de zon, maar er zijn ook vrij veel sluierwolken zichtbaar. Het is zeer warm voor oktober en het lijkt dan wel zomer. In het noorden van het land stijgt het kwik naar 20-21 graden, in het midden is het een graad of 22 en in het zuiden en zuidoosten kan het 24 graden worden. Alleen op de Waddeneilanden blijft het kwik net onder 20 graden en is het 18-19 graden. Temperaturen van 13-14 graden zijn eind oktober gebruikelijk. De wind waait eerst uit het zuiden, later uit het zuidwesten en is meest matig. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

Vanavond en vannacht: mix van wolken en opklaringen
Er zijn brede opklaringen, maar er trekken ook wolkenvelden over het land en vannacht is lokaal een spatje regen niet helemaal uitgesloten. Met name in het noorden van het land kan nevel en mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 9 graden in het noorden en naar 14 in Zeeland en het zuiden van Limburg.

Morgen: opnieuw een warme herfstdag
Morgenochtend zijn er wolkenvelden en in het noorden valt hier en daar wat lichte regen. Ook komt plaatselijk nog mist of nevel voor. Verder naar het zuiden is het droog en schijnt geregeld de zon door de aanwezige sluierwolken. De temperatuur loopt snel op en rond het middaguur is het 16 graden in het noorden en 20 in het zuiden.

In de middag zijn er sluierwolken, maar de zon breekt steeds vaker door. Het blijft overal droog en er waait een meest matige zuiden- tot zuidoostenwind. De temperatuur loopt op naar 18-19 graden in het noorden en naar 23-24 in het zuiden. In het zuiden van Limburg kan het lokaal 25 graden worden.

Morgenavond en in de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden, maar ook brede opklaringen en het blijft overal droog. Bij het terugzetten van de klok, vanwege het ingaan van de wintertijd, is het een graad of 14. Uiteindelijk daalt het kwik naar 10 tot 12 graden.

Zondag: landinwaarts nog een warme dag
Tijdens de tweede dag van het weekend schijnt in de ochtend de zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en later kan in het westelijk kustgebied een enkele bui voorkomen. Landinwaarts blijft het droog. Er waait een matige zuidenwind en het wordt 18-19 graden in het noorden en westen en 20 tot lokaal 22 graden in het oosten en zuiden.

Maandag: af en toe zon en iets minder warm
Maandag komt het in de ochtend mogelijk tot enkele buien, maar daarna is het overwegend droog en schijnt af en toe de zon. Later op de dag neemt de bewolking weer toe en in de avond volgen vanuit het zuidwesten buien. De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 18-19 graden. In het zuidoosten kan het nog 20 graden worden. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust is het maximaal 16-17 graden.

Dinsdag: mogelijk een paar buien
Dinsdag schijnt geregeld de zon, maar er trekken mogelijk ook een paar buien over het land. De wind waait uit het zuiden en is meest matig van kracht en het wordt op de eerste dag van november 16 tot 18 graden.

De rest van de week: wisselvallig en lagere temperaturen
De dagen daarna neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe. Dagelijks trekken buien of gebieden met regen over het land, maar er zijn ook genoeg droge momenten met zonneschijn. Met 15 of 16 graden op woensdag en 12 tot 14 graden op vrijdag zet de temperatuur geleidelijk een daling in. Vooralsnog blijft het te zacht voor de tijd van het jaar, want temperaturen van 11-12 graden zijn gebruikelijk voor begin november.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen