Breda besteedt aandacht aan fietsverlichting met de ValopShop

Foto: Gemeente Breda

De ValOpShop is een pop-up-actie die komende tijd in Breda de aandacht vestigt op fietsverlichting. In alle vroegte of juist in de avondspits (zolang het donker is) staan er speciale busjes in Breda. In opdracht van de gemeente Breda gaat het campagneteam in gesprek met fietsers en voetgangers en deelt attenties uit aan fietsers die goed zichtbaar zijn.

De komende weken staat de ValOpShop zes keer in Breda: op 1 november voor het stadskantoor, op 3 november aan de Oosterhoutseweg tegenover Scala, 8 november Van Coothplein, 10 november Lunetstraat en op 21 november aan de Terheijdenseweg. Altijd van 07.00 tot 10.00 uur. Op 5 november staat de bus ’s avonds van 21.00 uur tot middernacht bij de fietsenstalling aan de Kraanstraat.

Carla Kranenborg – van Eerd bezocht de ValopShop vanochtend bij het stadskantoor: “Zorg voor goede (fiets)verlichting. En ouders, help je kinderen daarbij. We blijven erop hameren. Goede zichtbaarheid is van levensbelang. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Kans op een ongeluk
Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. En dat geldt niet alleen voor fietsers. Ook voor voetgangers is er nog veel te winnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen