Op bezoek bij Dogtraining Patricia Etten-Leur

Op zaterdag 26 november vond de eerste workshop puppy socialisatie plaatst bij de Boerenbond in Etten-Leur. Bij de ingang staan een 20 tal puppy’s klaar om te beginnen aan hun avontuur.

Door de hele Boerenbond staan zeven oefeningen met een begeleider opgesteld.

  1. Over manden heen klimmen en zelfstandig in en uit een reisbench stappen
  2. Snuffelspoor, hierbij volgen de puppy’s een spoor en lopen over o.a. een bruggetje, zakken voer en komen een snuffelmat tegen.
  3. Ik durf overal op, de puppy’s krijgen een hindernis van zakken potgrond die op de grond liggen en ze lopen een pashokje in.
  4. Kruiwagenrace, hierbij worden de puppy’s in een kruiwagen geplaatst en lopen ze een rondje door de gangen van de Boerenbond.
  5. Ik durf overal over, langs en door schappen, vogelhuisjes en grove houtsnippers. Ook maken de puppy’s een wandeling in een winkelwagentje.
  6. Geluidstraining, onverwachte geluiden bereiken de puppy’s
  7. Hoe zwaar ben ik? De puppy’s worden gewogen en krijgen hun bewijs van deelnamen en een lekkere/leuke goodiebag

Iedere pup wordt ontvangen door Patricia Jongenelen zelf. Zij begeleidt de puppy’s door hun eerste oefening. Allerlei leuke en mooie rassen komen voorbij. Een bezoeker en tevens een cursist van de hondenschool vertelt: “Voorheen zat ik elders op cursus met mijn hond. Hier kregen zowel mijn pup als ik niet de juiste begeleiding die wij nodig hadden. Na wat rond vragen kwamen we bij Dogtraining Patricia uit. Beter hadden we niet kunnen wensen aldus de cursiste. Mijn puppy is hier helemaal opgebloeid. Gaat een pup of hond niet goed mee in de groep, dan maakt Patricia tijd vrij om te kijken hoe dit wel gaat lukken”.

Dogtraining Patricia bestaat uit 800 cursisten. Samen met 10 geleiders en vrijwilligers zorgt Patricia dat iedere pup/hond krijgt wat het nodig heeft.

Het was een geslaagde ochtend bij de Boerenbond in Etten-Leur. Vrolijke gezichten wandelen weer naar buiten als zij het parcours samen met hun pup hebben afgelegd. Deze workshop zal in het voorjaar opnieuw worden georganiseerd voor pups tot 5 maanden. Houd de website of de facebook pagina in de gaten.

Heb jij een hond/pup die ook wat extra begeleiding kan gebruiken neem contact op met Dogtraining Patricia

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen