Fotoboek Breda in coronatijd 2022 (deel 3)

19112022 
Fotoboeken Breda in coronatijd.Foto Erald van der Aa
19112022 Fotoboeken Breda in coronatijd.Foto Erald van der Aa
Foto: Erald van der Aa
Nadat Erald van der Aa eind 2020 en eind 2021 al het fotoboek Breda in coronatijd 2020 en 2021 uitbracht, is er nu een 3e deel met de titel Breda in coronatijd 2022.
Net als voor deel 1 en 2 ging hij als fotograaf op onderzoek uit en doorkruiste hij te voet, op de fiets en met de auto de stad en omgeving op zoek naar momenten en situaties die iets met COVID-19 te maken hadden. Daarnaast komt in deel 3 het terug naar normaal in beeld.
Deze drie fotoboeken met de titel Breda in coronatijd hebben een cultuurhistorische waarde en vormen samen een bijzonder beelddocument met meer dan 450 foto’s, waarin hij Breda en omgeving in coronatijd op een onafhankelijke manier journalistiek in beeld heb gebracht.
In deel 3 is goed te zien hoe we van leven in een pandemie met verzet tegen regels, gaan naar (zoals de cover al verraadt) het open gaan van de maatschappij met vreugde en feest. Daarnaast besteedt hij ook aandacht aan wat er te zien was in Breda met betrekking tot de oorlog in de Oekraine.
Het fotoboek (152 pagina’s) is verkrijgbaar bij diverse winkels in Breda en op zijn eigen website. Het derde deel van dit beelddocument is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Mastboom-Brosens Stichting en een werkbijdrage van Steunfonds Pictoright.
De fotoboeken Breda in coronatijd 2020 en 2021 zijn inmiddels opgenomen in de volgende archieven:
*Koninklijke Bibliotheek in Den Haag
*Stadsarchief van Breda
*Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen