Weekend weer: De dooi komt er aan

Foto: Publiek domein

Zaterdag is het in de ochtend koud en kan het op veel plaatsen nog een tijd grijs en mistig zijn. De mist verdwijnt langzaam en in de middag zijn er ook zonnige perioden. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

Bij een matige zuidenwind wordt het 1 of 2 graden.

Zondag: de dooi komt eraan
We beginnen de dag koud met aan het begin van de ochtend in het binnenland 4 tot plaatselijk 9 graden vorst.

In de ochtend kan de zon nog een tijdje schijnen, vooral in het noordoosten van het land. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk toe. Eerst gaat het alleen om sluierbewolking en schijnt nog een zwak zonnetje.

In de middag wordt de bewolking vanuit het zuidwesten steeds dikker en raakt het geheel bewolkt. Het blijft overdag droog en de temperatuur stijgt langzaam maar gestaag. Zolang het vriest kan er nog geschaatst worden en het ijs is na die koude nacht op zijn dikst.

In het westen stijgt de temperatuur naar een paar graden boven nul en in het oosten vriest het nog een tijd. In de avond en in de nacht naar maandag krijgen we langzaam te maken met steeds zachtere lucht en tegelijkertijd neemt de kans op regen toe. In de loop van de nacht zet de zachte lucht door en wordt het 3 tot 7 graden.

Daarna zacht en regenachtig
Na het weekend hebben we een aantal grijze en zachte dagen met ook redelijk wat wind. Er zijn perioden met regen en het is zacht voor de tijd van het jaar. Maandag wordt het 7 tot 10 graden en dinsdag kan het 10 tot 13 graden worden. Ook ’s nachts ligt de temperatuur ruim boven nul. Later in de week gaat de temperatuur iets omlaag, maar het koude winterweer keert vooralsnog niet terug.

 

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen