Amac-winkel in Ginnekenstraat Breda geopend

Foto: Amac

Apple-reseller Amac heeft op zaterdag 17 december onder grote belangstelling zijn nieuwste winkel geopend in het centrum van Breda. Honderden mensen kwamen een kijkje nemen bij het filiaal aan de Ginnekenstraat 46.

De vestiging in Breda is de eerste Apple Premium Partner in Nederland en de vierde in Europa die aan de voorwaarden voldoet om dit label te mogen voeren.

De nieuwe Amac-winkel in Breda werd afgelopen zaterdag feestelijk geopend. Er was onder meer een barista aanwezig om iedereen van koffie te voorzien. De nieuwe vestiging trok meteen de aandacht van het winkelend publiek in Breda, zag Amac-oprichter en directeur Bindels. “Over de hele dag gezien zijn er denk ik wel duizend mensen in de winkel geweest. Dat is fantastisch natuurlijk. De massale belangstelling voor de opening geeft aan dat ook onze klanten met veel interesse uitkeken naar dit nieuwe concept.”

Apple Premium Partner

De nieuwe Amac-winkel in een van de bekendste winkelstraten van Breda is met bijna 200 vierkante meter bijna drie keer zo groot als het oude pand van Amac aan de Eindstraat. In het nieuwe ontwerp is er geen toonbank met kassa meer, waardoor er meer ruimte komt voor de Apple-producten en bijbehorende accessoires. Bindels is trots op de nieuwe vestiging. “Op de oude locatie groeiden we uit ons jasje. Dat we nu naar deze schitterende locatie zijn verhuisd en als Apple Premium Partner kunnen starten is een fantastische stap voorwaarts.”

Apple Premium Partner is een nieuw winkelconcept van de Amerikaanse onderneming voor winkels die uitsluitend Apple-producten en accessoires verkopen. Eerder openden in Zürich, Praag, Kuala Lumpur en Granada winkels met dit label en nu dus ook in Breda. Het is een vervolg op het Apple Premium Reseller concept dat in 2009 bij Amac in Eindhoven de wereldprimeur beleefde. 

Amac is sinds medio 2021 de enige Apple Premium Reseller van Nederland en tevens de grootste van Europa. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. Bindels heeft Amac sindsdien weten uit te bouwen tot een premiumketen met inmiddels 50 vestigingen in het hele land.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen