Oude basisschool Prins Arie thuisbasis voor 2e editie van Ut Grôôt Kielegats Dikteej

Foto: Stichting Kielegat

In 2021 liet Sjoerd Moussou zien dat hij niet alleen veel van voetbal weet, maar dat deze journalist ook over een vlotte Bredaose pen bezit. Hij won de eerste (online) versie van ut Grôôt Kielegats Dikteej.

Dit jaar ligt er een nieuwe kans voor de Kielegatters om te laten zien hoe goed ze zijn in het schrijven van de echte Bredaose taol. Of misschien een unieke kans om ‘ut Bredaos’ een beetje bij te leren. En waar kan dat beter dan op school. Stichting Kielegat organiseert daarom de tweede editie van het diktee op vrijdag 13 januari vanaf 20.11 uur op de Petrus & Paulus school. De oude basisschool van Prins Arie dun Irste. Deelnemers kunnen zich nu gratis inschrijven via de website van Stichting Kielegat.

Twee nieuwe presentatoren zullen de Kielegatter meenemen in de Bredaose taol en hen uitdagen dit alles foutloos op papier te krijgen. Oud-journalist BNdeStem Jacques Hendriks en Vuilen ‘Oeker, voormalig basisschool directeur en oud-Baron Ronald Vermeulen zullen deelnemers meenemen in het Dikteej dit jaar.

Tis makkelukker deez’jaor. En leuker!

Tijdens de eerste editie bleek al dat Bredaos praten duidelijk makkelijker is dan schrijven! Met name alle leestekens waren een groot struikelblok voor velen. De “streepkes en dakskes” leverden veruit de meeste fouten op en waren ook lastig zo snel te vinden op de toetsenborden die meestal niet ingericht zijn op het “Bredaos”. Met de input van de deelnemers van 2021 hebben de schrijvers het Dikteej wat aangepast, wat betekent dat er kortere zinnen zijn, met meer tijd om die (door de alcohol wat vertraagde) Kielegatse hersenen tot betere resultaten te kunnen laten komen. En de computer kan je dit jaar gewoon thuis laten, het dikteej wordt dit keer ouwerwets met de hand geschreven. Ofwel: tis makkelukker deez’jaor. En leuker!

Bredaos bijspijkeren op school

Stichting Kielegat is dit jaar op zoek gegaan naar een nieuwe locatie om ut Grôôt Kielegats Dikteej te organiseren. En waar hebben we allemaal menig diktee moeten schrijven net zo lang dat we kramp kregen in onze vingers? Juist op de basisschool! Daarom worden op vrijdagavond 13 januari vanaf 19.30 uur de deuren van de oude basisschool van Prins Arie in Boeimeer geopend. Vanaf 20.11 uur zal de tweede editie van het diktee afgenomen worden op Katholieke Basisschol Petrus & Paulus aan de Roland Holststraat 16 in Breda. Iedereen kan gratis deelnemen. Maar deelnemers worden wel gevraagd zich vooraf even in te schrijven via de website van Stichting Kielegat: Ut Grôôt Kielegats Dikteej   – Stichting Kielegat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen