Campagne Wonen met Gemak van start in IJpelaar en Blauwe Kei

Foto: Zorg voor elkaar Breda

Gezond ouder worden willen we allemaal. Maar wat als je minder mobiel wordt, je vaker je sleutels vergeet, of je steunkousen niet meer zelf aan krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je ook dan nog fijn en veilig thuis kunt blijven wonen?

De campagne Wonen met Gemak vraagt hier aandacht voor en geeft informatie over de mogelijkheden die er zijn. Bewoners van 65 jaar en ouder uit IJpelaar en Blauwe Kei ontvangen deze week een uitnodiging van de gemeente Breda.

Bijeenkomsten
De campagne bestaat uit een aantal bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 31 januari. Daarna volgen er nog een aantal bijeenkomsten waar specifieke thema’s centraal staan, zoals:
• Is mijn woning geschikt om ouder te worden?
• Bij welke organisaties kan ik terecht voor activiteiten, maar ook voor hulp en zorg? En hoe regel ik dat?
• Wonen in je eentje
• Veiligheid
• Vitaal en gezond ouder worden

Bij elke bijeenkomst is een deskundige spreker van een Bredase organisatie uitgenodigd zodat bezoekers de meest actuele informatie krijgen. Bijeenkomsten worden verzorgd door organisaties als de GGD, WIJ, Zorg voor elkaar Breda of woningcorporatie Laurentius.

Informatie en ontmoeting
De informatieve bijeenkomsten zijn kleinschalig opgezet. Er is bewust voor gekozen om niet alleen informatie over te dragen, maar bezoekers ook gelegenheid te bieden met elkáár in gesprek te gaan. Zo kunnen bezoekers ervaringen uitwisselen en elkaar op een andere manier leren kennen. Belangrijk want: langer thuis wonen begint er toch vooral mee dat buren en buurtgenoten elkaar weten te vinden.

Waar en wanneer?
Alle bijeenkomsten worden in een tijdsbestek van twee maanden aangeboden en zijn gratis bij te wonen door 65-plussers uit IJpelaar en Blauwe Kei. Ook koffie en thee zijn gratis. De startbijeenkomst is in Gemeenschapshuis Erasmus. Deze wordt op 31 januari zowel in de ochtend als in de middag aangeboden. Buurtbewoners die niet in staat zijn om een bijeenkomst bij te wonen, kunnen een huisbezoek aanvragen. Dan komt een vrijwilliger, een leeftijdgenoot, thuis langs.

Meer weten, aanmelden voor een bijeenkomst of een huisbezoek aanvragen? Ga naar: www.bredawonenmetgemak.nl of bel naar Zorg voor elkaar Breda: 076 – 525 15 02

Zorg voor elkaar Breda
Wonen met Gemak is een initiatief van Zorg voor elkaar Breda. De kerngroep bestaat uit de gemeente Breda, Seniorenraad, WIJ en namens de woningcorporaties Laurentius. De campagne in IJpelaar en Blauwe Kei is in overleg met bewonersgroepen zoals de wijkraad en Buurtkracht opgezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen