Arriva: vooral uitval door staking in Brabant en Limburg

Foto: Breda Nieuws

De staking van Arriva-medewerkers in het streekvervoer is vooral te merken in Brabant en Limburg. Volgens een woordvoerder van de vervoersmaatschappij rijden in Brabant zo’n 20 tot 30 procent van de bussen, in Limburg gaat het om 35 tot 40 procent. In die laatste provincie staan de treinen donderdag ook stil.

Arriva zegt dat in het noorden en westen van het land de uitval van bussen flink lager is. Zo rijdt in Friesland ongeveer 60 procent van de bussen wel, en in het westen van het land zo’n 65 procent. “De bussen in het oosten rijden ook, alleen rond Tiel staakt zo’n 60 procent van de medewerkers”, laat een woordvoerder weten. Treinen in de regio noord en oost rijden gewoon.

Duizenden werknemers in het streekvervoer staken donderdag en vrijdag. Arriva had daarom al gewaarschuwd voor verstoringen in de dienstregelingen. De FNV-staking is het gevolg van stukgelopen cao-onderhandelingen.

In Dordrecht, Twente en Limburg wordt donderdag ook gestaakt door medewerkers die onder de cao Multimodaal vallen. Zo’n 1300 medewerkers vallen onder deze cao voor vervoersbedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden. Vrijdag volgt een landelijke staking.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen