Open dag bij Roeivereniging Breda

Foto: RV Breda

Op zondag 19 maart organiseert Roeivereniging Breda van 10.00 tot 13.00 uur een open dag voor sportieve mensen die willen kennismaken met de roeisport.

Neem een kijkje in het clubgebouw en de botenloods, oefen ‘droog’ op een roeiapparaat in de fitnessruimte of ervaar hoe het is om te roeien op de rivier de Mark. Dit alles onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Jeugd

Beginnende jeugdroeiers gaan elke zondagochtend en vrijdagavond het water op. Onze jeugdinstructeurs leren je veilig roeien, waarbij plezier in de sport en gezelligheid met je teamgenoten een belangrijke rol spelen. Je leert ook alles over de roeitechniek, de type boten en de regels op het water. In de winter is het ’s avonds te donker om te roeien en staat er elke vrijdagavond een work-out op het droge op het programma. Voor gezellige
activiteiten is bij Roeivereniging Breda ook volop ruimte. Een meerdaags roeikamp, het kerstdiner en een spetterende zomerse afsluiting met barbecue zijn activiteiten waar de jeugdleden erg naar uitkijken. Voor alle jeugdleden worden in het komende roeiseizoen (onderlinge) wedstrijden op instap en gevorderden niveau georganiseerd. Waarbij teamspirit en ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ centraal staan.

Volwassenen

Als beginnende roeier vanaf 18 jaar volg je bij Roeivereniging Breda de Crew Class cursus, waarin ervaren instructeurs je veilig en met plezier leren roeien. De Crew Class cursus duurt drie maanden, waarin je tweemaal per week in groepsverband les krijgt over de roeitechniek, de boten en de verkeersregels op het water. Roeien is een technische sport die je in een team, maar ook individueel kunt beoefenen. Of het nu recreatief is in toerboten of op wedstrijdniveau in snelle smalle boten, bij Roeivereniging Breda kun je elk seizoen sportief genieten op het water.

Over Roeivereniging Breda

Roeivereniging Breda is opgericht in 1974 en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). Roeivereniging Breda is gelegen op een schitterende locatie aan de rivier de Mark, op de grens tussen Breda en Terheijden (Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden). Met circa 400 leden van 11 tot 80+ jaar kent de roeivereniging een bloeiend verenigingsleven. Het hele jaar door worden gezellige en sportieve activiteiten
georganiseerd.

Open dag Roeivereniging Breda

  • Datum en tijdstip: zondag 19 maart van 10.00 uur tot 13.00 uur
  • Locatie: Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden
  • Meer info: www.rvbreda.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen