IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Kunstijsbaan (video)

Foto: Wiebe Sietze / Samen Schaatsen Elfstedentoer

Stel je voor: door een handicap heb je nooit zelfstandig kunnen lopen of staan, maar nu kun je wel schaatsen! Dat kan in de Samen Schaatsen Elfstedentoer, die 1 maart naar Breda komt. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen een gratis schaatsclinic volgen.

Voor kinderen met een fysieke beperking zijn schaatsframes aanwezig. Daarmee kunnen ook zij, vaak voor het eerst in hun leven, meedoen met de ijspret.

Samen Schaatsen

Nederland is een schaatsland; zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Toch zijn er kinderen die nog nooit op de ijzers hebben gestaan. Ook zij moeten minstens één keer kunnen ervaren hoe leuk schaatsen is; dat is waar de Sven Kramer Academy zich voor inzet. En dat vindt ook Stichting het Gehandicapte Kind. Daarom organiseren zij de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op ijsbanen door heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een clinic volgen om het plezier van schaatsen te ervaren.

IJspret gegarandeerd

De toer komt 1 maart naar Breda. De clinics worden verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy en Duosport. Kinderen met een fysieke beperking kunnen gebruikmaken van een schaatsframe: een frame met een zitje en drie ijzers. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. Zo kunnen zij, vaak voor het eerst in hun leven, meedoen met de ijspret. Zoals een van de deelnemers aan de Elfstedentoer zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!”

Op de Kunstijsbaan Breda worden twee clinics gegeven tussen 14.30 en 17.00 uur. De kinderen gaan een schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijgen ze een medaille als herinnering. Beide clinics zijn inmiddels vol; de inschrijving is gesloten.

Op samenschaatsen.nl is te zien welke andere locaties de Samen Schaatsen Elfstedentoer nog bezoekt deze winter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen