Broedplaats Bühne opent via crowdfunding haar deuren in Breda (video)

Foto: Bühne

Na de overname van broedplaats BANK15 Breda is achter de schermen hard gewerkt om het gedachtengoed achter de organisatie door te zetten in een nieuw jasje. De locatie opende eind 2021 in Breda haar deuren om makers ruimte te bieden hun concepten uit te werken voor publiek.

Eind 2022 nam Ivo Boschman de vestiging aan de Sint Janstraat 11 over om de missie door te zetten. “Als broedplaats, evenementenlocatie, podium, café en restaurant gaan we verder onder de naam Bühne,” aldus Boschman. “Artiesten en ondernemers krijgen een plek om hun dromen aan de werkelijkheid te testen. Wij bieden kennis en ondersteuning om het tot een succes te leiden.” Om de deuren te openen is er een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. Er is al ruim 38.000 euro opgehaald door een groep van 40 betrokken investeerders. Het doelbedrag is 100.000 euro.

Bühne opent haar deuren

Bühne biedt expositieruimtes, een podium voor muziek en performance-art en de ruimte om als culinaire ondernemer aan de slag te gaan. In een succesvolle samenwerking met Filmhuis Breda staan er de komende tijd ook filmavonden op de planning. Binnenkort zal koffiespecialist Gijs Streefkerk met Nephew Coffee zich vestigen in de expositieruimte boven. Je kunt overdag koffie komen drinken en werken tussen de kunst, waarna je ’s avonds afdaalt naar onze kelder om te genieten van de gerechten van Kurriebaas en een veelzijdig programma.

Artiesten en ondernemers krijgen een plek om hun dromen aan de werkelijkheid te testen. “Ik kreeg zelf ook de kans om mijn eigen menu uit te testen tijdens een kitchen-take-over,” vertelt Boschman. “Toen kwam ik erachter dat werken in de keuken helemaal niet voor mij is weggelegd. Maar dat is juist het mooie van een ontwikkelmaatschappij die dit soort kansen biedt: je weet nooit wat er uitkomt, maar het kan je leven veranderen.” Bühne biedt met een team van ervaren medewerkers en makers die kennis en ondersteuning om ondernemingen en artistieke uitdagingen tot een succes te leiden. Tijdens het openingsweekend op 6, 7, 8 en 9 april 2023 zijn er verschillende activiteiten ingepland om het grote publiek te laten proeven van wat Bühne te bieden heeft, waaronder optredens, workshops en de kans om te proeven van de nieuwe keuken.

Kurriebaas in de keuken

Deze maand kun je op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag alvast een tafel reserveren om van het nieuwe menu te komen proeven. Na het succes van de kitchen-take-over op de woensdagen bij BANK15, besloot de Kurriebaas van de keuken zijn nieuwe domein te maken. Kurriebaas, Bas Heijmans, ontwikkelde een nieuw menu speciaal voor Bühne. “Het was altijd al mijn doel om mijn eigen locatie te hebben,” aldus Bas, “In samenwerking met Bühne wordt dit nu werkelijkheid en help ik met mijn droom óók nog eens de dromen van andere makers waar te maken.”

Crowdfunden

Om Bühne waar te maken is er een crowdfundcampagne gestart. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt voor de overname en verbouwing van het pand. Er zijn verschillende faciliteiten waarin geïnvesteerd moet worden voor de deuren geopend kunnen worden voor het grote publiek. “We hebben ervoor gekozen om dit onafhankelijk, en samen met de stad Breda en haar inwoners te realiseren. Het is echt prachtig om te zien hoeveel support er uit onverwachte hoeken komt. Maar, we zijn er nog niet. We hebben nog drie weken de tijd om de funding te halen, dus we voeren keihard campagne,” aldus Boschman. Bijdragen kan ook in de vorm van een lening waarbij het geïnvesteerde bedrag zal worden terugbetaald met rente. Ook is het mogelijk mee te doen via een donatie met tegenprestatie.

  • Er kan nog geïnvesteerd worden tot en met 31 maart 2023 via het platform CrowdAboutNow.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen