Lust Liefde Leeftijd; een voorstelling in Breda over de zoektocht naar liefde

Foto: Pixabay

In de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd van Zout, nemen 65-plussers het publiek mee in hun zoektocht naar de liefde en praten zij openhartig over hun seksleven. Ieder vanuit hun eigen ervaring.

Weten zij nu hoe het werkt, dat liefhebben en beminnen? Of blijft de zoektocht naar lust en liefde bestaan? Lust Liefde Leeftijd is van 30 juni t/m 9 juli te zien in Podium Bloos in Breda.

Artistiek leider Letizia Rompelberg startte haar onderzoek vanuit het perspectief van haar dochter (9). Zij staat aan het begin van haar liefdesleven, ze is nieuwsgierig en kan alleen nog maar een vaag vermoeden hebben van een wereld die straks voor haar open gaat. Hoe ziet goede sekseducatie eruit in een wereld waar jongeren volgens de statistieken minder makkelijk fysiek contact met elkaar maken en porno overal te vinden is? Wat kunnen we hierin leren van senioren die, door hun jarenlange ervaringen, liefdesexperts zijn geworden.

De 65-plus performers staan in een latere fase in hun liefdesleven. Zij hebben allerlei ervaringen op het gebied van lust en liefde; ze staan midden in de liefde of zijn deze net verloren. Sommigen hebben het weer teruggevonden, anderen zijn nog op zoek. De spelersgroep wordt aangevuld met performers die jonger dan 20 zijn. Zij staan in een prille fase van hun liefdesleven en zijn eveneens op zoek naar de liefde. Is de zoektocht naar liefde universeel?

Zout nodigt jongeren uit om samen met een oudere generatie naar de voorstelling te komen kijken. Hiervoor is het generatieticket bedacht. Wanneer een bezoeker samen met iemand die 30 jaar jonger of ouder is de voorstelling bezoekt, profiteert men beiden van een korting. Lust Liefde Leeftijd komt tot stand in samenwerking met Stadsarchief Breda, Podium Bloos, Nieuwe Veste en Park Zuiderhout, en wordt mede mogelijk gemaakt door Lang Leve Kunst Fonds, Vrienden Podiumkunsten, VSB Fonds, Kunstloc Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Breda.

  • De ticketverkoop voor Lust Liefde Leeftijd start donderdag 20 april, via www.zoutspeelt.nl.

Op dezelfde dag dat ik mijn rollator moest ophalen bij de zorgwinkel, heb ik mezelf ook prachtige lakleren schoenen met stiletto hakken cadeau gedaan. In mijn hoofd heb ik die iedere dag aan.” – Hella, 75 jaar

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen