Atletiekvereniging SPRINT zet koers naar hardlooptop met aanstelling van Gert-Jan Wassink als hoofdcoach

Foto: AV Sprint

Vol trots kondigt de Bredase atletiekvereniging AV SPRINT de aanstelling aan van Gert-Jan Wassink als hoofdcoach voor de wedstrijdgerichte hardlopende atleten. Met deze strategische zet slaat de vereniging een nieuwe weg in, met als doel om weer bij de regionale en landelijk top te horen op de 5 en de 10 kilometer, de halve marathon en de hele marathon. De benoeming van Wassink toont de ambitie van SPRINT om atleten op een deskundige en motiverende wijze te trainen om een zo hoog mogelijk resultaat te bereiken.

Gert-Jan Wassink
Als hardloopcoach staat Gert-Jan Wassink bekend om zijn gepassioneerde inzet. Hij heeft een gedegen achtergrond als gediplomeerd talentcoach niveau 4 en heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van hardlopers van diverse leeftijden en met verschillende doelstellingen. Bovendien heeft hij nauwe contacten met coaches op Europees niveau binnen de atletiekwereld.

Gert-Jan Wassink heeft in het verleden indrukwekkende sportieve prestaties geleverd, waardoor hij een waardevolle aanwinst is voor SPRINT. Hij behaalde een tijd van 13.47 op de 5000 meter, 29.27 op de 10 kilometer op de weg en 44.40 op de 15 kilometer. Daarnaast liep hij een marathon in 2.17.34 en een halve marathon in 1.04.02. Deze persoonlijke successen getuigen van zijn uitzonderlijke talent en toewijding aan de sport.

SPRINT
AV SPRINT is de grootste atletiekvereniging van Nederland. Het clubgebouw van SPRINT ligt aan de rand van de stad, tegen het Bredase Mastbos aan. Naast hardlopen zijn baanatletiek en jeugdatletiek een groot onderdeel van de hardloopvereniging. Voor mensen met een lichamelijke of fysieke beperking biedt SPRINT Aangepast Sporten aan. Verder wordt er sportief wandelen, bootcamp, Nordic Walking en Tai Chi beoefend.

Met de aanstelling van Gert-Jan Wassink als hoofdcoach streeft Atletiekvereniging SPRINT ernaar om een omgeving te creëren waarin atleten van alle niveaus kunnen groeien en excelleren. Wassink zal zijn expertise en ervaring inzetten om de atleten van SPRINT naar nieuwe hoogten te brengen. Door zijn focus op verantwoorde trainingen en zijn vermogen om het beste uit individuele atleten te halen, zal hij een onmisbare rol spelen bij het realiseren van de ambitie om weer bij de regionale en uiteindelijk ook landelijke top van het Nederlandse hardlopen te horen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen