Oud-voetballer NAC veroordeeld tot zeven jaar voor drugshandel

Foto: Renkum Nieuws

De rechtbank in Rotterdam heeft oud-profvoetballer en ex-international David Mendes da Silva (40) veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel tegen de man uit Barendrecht geëist.

De voormalige profvoetballer werd vorig jaar augustus opgepakt in een onderzoek naar verdovende middelen. De rechtbank veroordeelde hem voor betrokkenheid bij de invoer van twee partijen cocaïne uit Zuid-Amerika, van 74 en 105 kilo. Van betrokkenheid bij de invoer van een partij van ruim 1300 kilo cocaïne wordt hij vrijgesproken, maar wel veroordeeld voor voorbereidingshandelingen.

Volgens de rechter kocht de ex-voetballer op verzoek van iemand anders een corrupte medewerker in de scheepvaart om. “Hiermee regelde hij dat de locatie van de container met drugs werd doorgegeven, zodat de cocaïne uit de containers gehaald kon worden. De verdachte zou daar 50.000 euro voor krijgen en de corrupte medewerker zou 100.000 euro ontvangen.” In deze zaak was de drugs echter al ontdekt door de douane en in beslag genomen. Er loopt nog een andere procedure bij de rechtbank om het geld dat Mendes da Silva zou hebben verdiend, af te pakken.

Mendes da Silva kwam zeven keer uit voor het Nederlands elftal en speelde sinds 2000 bij Sparta, Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Hij sloot zijn carrière op 34-jarige leeftijd in 2017 af bij Sparta.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen