BUT Film Festival viert achttien jarig bestaan met EXPO

Foto: But Film Festival

Het is feest! Na achttien jaar pruttellen heeft het BUT Film Festival eindelijk de volwassen leeftijd bereikt. Op 30 augustus t/m 3 september vind de achttiende editie plaats met het thema: Now we’re cooking! BUT Film Festival is het enige film festival in Nederland dat gewijd is aan B-films, Underground & Trash. Waarbij het publiek wordt getrakteerd op vijf dagen vol extravanganza. Fijnproevers met een verworven smaak voor de alternatieve kunsten krijgen een feestmaal voorgeschoteld waar je je vingers bij aflikt.

BUTFF EXPO bij Pier 15

Om deze mijlpaal te vieren, presenteert het festival met trots de “BUTFF EXPO” bij Pier 15, van 18 t/m 20 augustus.  In de skatehal wordt een unieke tentoonstelling gehouden met mega banners die kunstillustraties bevatten die in voorgaande jaren tijdens het festival werden vertoond. Sommige van deze banners zijn meer dan 7 meter hoog en bevatten kunstwerken van verschillende kunstenaars, waaronder werken van de gerenommeerde kunstenaar Jeroen de Leijer. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 18 augustus vanaf 19:00 uur, gevolgd door een gratis vertoning van de film ‘Turbokid’,. 

Een viering van eigenzinnige cinema

Opgericht in 2005, biedt het BUT Film Festival een uniek platform voor filmmakers die zich buiten de traditionele grenzen wagen en experimenteren met visuele kunst en storytelling. Het evenement presenteert zo’n 50 films die het publiek uitdagen en meeslepen in een wereld van alternatieve en grensverleggende cinema.

Naast de filmvertoningen biedt het festival een rijkgeschakeerd programma vol performances, live muziek, kunstexposities en een selectie van hoogwaardige bieren om van te genieten. Het BUT Film Festival brengt een diverse gemeenschap van kunstenaars, muzikanten en filmliefhebbers samen, waarbij de vrije geest en artistieke expressie worden gevierd. 

Voor meer informatie, bezoek www.butff.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen