NAC zegeviert in de Brabantse derby na de hervatting met 1-4

NAC Breda wint in het Koning Willem II Stadion met een totale score van 1-4 tegen Willem II na deze tweedelige strijd.

Hervatting Willem II – NAC Breda

Dinsdag werd het tweede deel van het duel tussen Willem II en NAC gespeeld zonder publiek. De wedstrijd, die afgelopen zondag werd gestaakt na iets meer dan 51 minuten voetballen, werd om 10:30 uur hervat met een 0-3 voorsprong voor NAC. Willem II slaagde erin om na een klein kwartier spelen iets terug te doen via Oosting, maar uiteindelijk herstelde Patriot Sejdiu de voorsprong van NAC met drie doelpunten. NAC begon met dezelfde elf spelers die zondag aan de wedstrijd waren begonnen. Cuco Martina besloot niet met het nationale elftal mee te gaan en bleef beschikbaar voor het team van Peter Hyballa. Aan de zijde van Willem II was er één wijziging. Jeredy Hilterman, die net was ingevallen, was afwezig vanwege internationale verplichtingen. Zijn vervanger in de spits was Jeremy Bokila.

Tegendoelpunt

De start was niet zoals NAC had gehoopt. Nadat NAC een goede kans had gemist om een vierde doelpunt toe te voegen, scoorde Willem II snel aan de andere kant. Een kopbal van Thijs Oosting belandde bij de tweede paal in het net en plotseling stond het 1-3 met nog 25 minuten te spelen. In de zeventigste minuut kreeg NAC een vrije trap, die Patriot Sejdiu perfect op het hoofd van Jan van den Bergh legde. De Belg had afgelopen zondag al laten zien dat hij een uitstekende kopper was en ook nu stuurde hij de bal richting de kruising. Helaas raakte de bal de lat.

Punten naar Breda

Enkele seconden later schoot Patriot Sejdiu de bal ook nog net langs de paal. NAC werd plotseling zeer gevaarlijk en scoorde snel weer. Patriot Sejdiu was al dreigend en nu zette hij dat om in een doelpunt. Na een knappe dribbel van Sigurd Haugen nam Sejdiu de bal van hem over, dribbelde richting het doel van Tilburg en schoof de bal onder doelman Smits door voor de 1-4. Met nog een kwartier te spelen, leek er geen weg terug meer te zijn voor de Parel van het Zuiden. Na het doelpunt waren de Tilburgers uitgeput en kreeg NAC nog kansen op meer doelpunten. Uiteindelijk kwam het er niet van. Er was wel een mooi moment voor Mostapha Rached, die in de slotfase zijn officiële debuut maakte. NAC behaalde een prachtige overwinning op concurrent Willem II in twee delen. Eindstand: 1-4.

Dossier: NAC Breda