Strijkersensemble SymCoBreda tijdens Monumentenweekend in Kunstdoolhof

Foto: Edwin Wiekens

Ensemble Antonio van SymCoBreda speelt aankomend Monumentenweekend tijdens de rondleidingen in Groen Kunstdoolhof SPEEL!

Groen Kunstdoolhof SPEEL

Ontdek de fascinerende geschiedenis van het historische Speelhuis uit 1624, zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Op de locatie van het historische Speelhuis presenteert CrossArts Breda groen Kunstdoolhof SPEEL! met daarin een moderne, kunstzinnige versie van het Speelhuis van de Nassaus door Krijn de Koning. Tijdens de Open Monumentendagen worden de archeologische vondsten van het historische Speelhuis getoond in deze speelse kunstzinnige omgeving. Sluit aan bij een rondleiding door het doolhof en ervaar hoe moderne kunst en muziek de geschiedenis van deze bijzondere plek weer tot leven wekken.

SymCoBreda

Beide middagen speelt Ensemble Antonio (strijkers van Symfonisch Collectief Breda) ter afsluiting van de rondleidingen om 13.45 – 14.45 – 15.45 – 16.45 uur. Op het programma muziek die goed past bij SPEEL!, want zij ‘spelen’ met The Beatles, maar ook klinkt een Concerto van Graaf Unico Van Wassenaer. En ze spelen De Herfst uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi, met vioolsolist Joshua Park. Dirigent is Vera Hofman.

Meer informatie

Onder begeleiding van een gids krijg je een gratis rondleidingen (45 min.) door het doolhof. De rondleidingen worden gegeven op 9 en 10 september om 11.00, 13.00, 15.00 en 16.00 uur. Opgeven kan via de link onderaan dit artikel. Je vindt Groen Kunstdoolhof Speel! op het braakliggend terrein tussen Electron en Brack aan Speelhuislaan 171 in Breda.

Cookieinstellingen