Annature Geboortezorg lanceert unieke app MediMapp

Foto: publiek domein

Annature Geboortezorg lanceert de unieke app MediMapp waarin zwangere vrouwen  op maat gemaakte voorlichting krijgen. Het maakt daarbij niet uit of zij bij de  verloskundige of gynaecoloog onder controle is.  

MediMapp is een betrouwbare app waarin zwangere relevante informatie kunnen  vinden, zoals afspraakgegevens en partnerinformatie. Daarnaast staat er informatie  in de app die gebaseerd is op drie zorgpaden (fysiologisch, medisch en tweeling).  Deze informatie kan aangevuld worden met medische indicaties. Een grote winst  voor de zwangere, haar partner én de zorgprofessional. 

Zwangere vrouwen zijn met de MediMapp vollediger geïnformeerd op een  interactieve en aantrekkelijke wijze. Uit onderzoek blijkt dat wanneer de zwangere en  haar partner onvoldoende geïnformeerd zijn dit hen minder in staat stelt zelf regie te  nemen in het zwangerschapstraject. Dit kan leiden tot controleverlies of angst. In de  app is ook aandacht voor preventieve gezondheidszorg en leefstijlinterventies, welke  van belang zijn tijdens en na de zwangerschap. 

Betrouwbare zwangerschapsinformatie in één app

Meer tijd 

Zwangere kunnen zich met behulp van de app voorbereiden voor hun afspraak bij de  verloskundige of gynaecoloog. Hierdoor is er in de spreekkamer nu meer tijd voor het  beantwoorden van gerichte vragen. Afspraakinformatie zorgt ervoor dat de zwangere  in een oogopslag ziet waar en met wie zij een afspraak heeft, of dit nu bij de fysiologisch (eerstelijns) verloskundige; de echoscopiste van echocentrum Focus of  de arts in Amphia is. 

Ook voor de partner is er aandacht in de app. Zo wordt er informatie gegeven over  erkenning, partnerverlof, kinderopvang en op welke manier hij/zij de zwangere vrouw  kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. De app is vanaf nu beschikbaar voor zwangere die in zorg zijn bij Annature. Installeren kan met DigID en  het bezit van een mijnAmphia account.  

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen