Grote videowall informeert bezoekers winkelcentrum Hoge Vucht over voortgang verbouwing

Zoals de bezoekers van winkelcentrum Hoge Vucht gemerkt hebben is de verbouwing in volle gang. In de grote centrale is donderdag een grote videowall opgehangen om de bezoekers te informeren over de voortgang van de verbouwing en overige leuke nieuwtjes.

Volgens de laatste planning is de verbouwing voor 1 november 2024 gereed en verloopt de verbouwing volgens planning. Het winkelcentrum zal gedurende de verbouwing gewoon geopend blijven. Daarna zal het winkelcentrum feestelijk heropend worden. Hoe en wanneer zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Doe nu mee met de Kraak de Kluis actie, waarbij je tot en met 28 oktober bij besteding van minimaal 5 euro een voucher krijgt en daarmee kans maakt op leuke prijzen.

Nieuwe winkels en nieuwe entrees

Boudewijn Vermeer, asset manager retail bij a.s.r. real estate, laat weten dat er nieuwe winkels bijkomen en er zullen bestaande winkels worden verbouwd of gaan reloceren binnen het winkelcentrum. “Er komen zes vernieuwde entrees. Deze worden hoger, opvallender en hebben daarnaast een relatie met de afwerking en uitstraling binnen. Op de impressies (zie Fotoserie hierboven) kun je onder andere zien hoe de nieuwe entrees eruit gaan zien.”, laat Boudewijn weten.

Het overdekte winkelcentrum van circa 16.000 m2 krijgt een modern uiterlijk door het vernieuwen van de entrees, de glazen kap, luifels en de vloer. Dit alles zorgt voor een aangenamere winkelbeleving en een toekomstbestendig winkelcentrum.

Meer verbinding tussen binnen en buiten
Door het vernieuwen van de zes entrees ontstaat er een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten en verbetert de herkenbaarheid van het winkelcentrum. De glazen kap boven de passages wordt vervangen door een geïsoleerd dak en een lichtstraat met zonwerend dubbel glas, met als doel om ook het binnenklimaat te verbeteren. Omdat het nieuwe dak veel zwaarder is dan de huidige kap wordt er een nieuwe staalconstructie in de passages aangebracht. Tegelijkertijd worden de luifels aangepast waardoor er optisch meer hoogte en een betere zichtlijn ontstaat die de sfeer en beleving optimaliseert. De vloer wordt vernieuwd en er wordt ledverlichting met centrale schakelingen geplaatst. Dit alles om de verblijfskwaliteit en -duur te vergroten.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: “Winkelcentrum Hoge Vucht bestaat al sinds de jaren ’60 en is nog altijd een belangrijke winkellocatie in Breda. Na de modernisering en optimalisatie van het middenplein in 2014 wordt nu de rest van het centrum grondig gemoderniseerd. Niet alleen het uiterlijk wordt vernieuwd ook worden verduurzamingsmaatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen en de CO2 emissie te verlagen. Het winkelcentrum wordt daarmee toekomstbestendig en voorbereid op het behalen van het Paris-Proof-Commitment voor 2045.”

Blijf op de hoogte van het winkelcentrum via nieuwsbrief, Facebook, Instagram en de website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen