Elluf Elluf in ut Kielegat: Een groots feest op vier pleinen

Foto:

Over een maand start het nieuwe carnavalsseizoen en dit jaar wordt Elluf Elluf in ut Kielegat  grootser aangepakt dan ooit! Op zaterdag 11 november zullen maar liefst vier pleinen in de stad  van 13.11 tot 23.11 uur bruisen van de festiviteiten.

Stichting Kielegat zet samen met de Bredase  horeca een gevarieerd programma neer voor jong en oud. Om exact 16.11 uur zullen alle  Kielegatters eindelijk het antwoord op de vraag krijgen: “Wie wordt de nieuwe hoogheid van ut Kielegat?”

Nostalgische aftrap op de Grote Markt. 

De Elfde van de Elfde valt dit jaar op een zaterdag. Dit was dé aanleiding om dit samen met de horeca  nog grootser op te zetten. Met de ambitie om deze officiële aftrap van het carnavalsseizoen net als in  veel andere carnavalssteden meer op de kaart te zetten. Op de Grote Markt, het Kerkplein, de  Havermarkt en bij de Haven kunnen carnavalsliefhebbers genieten van een breed scala aan artiesten.  

De Grote Markt opent de middag met nostalgisch carnaval, compleet met authentieke carnavalshits  en een ouderwets ‘rondje van Duin’. Brakken kunnen zich laten schminken en maken kans op een  prijs voor het best geschminkte ‘brakske’. Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld de presentatie  van de nieuwe hoogheid van ut Kielegat. Om 16.11 uur wordt na 4 jaar de opvolger van Prins Arie  feestelijk onthuld, wat voor veel spanning en spektakel zal zorgen. 

Veel optredens en entertainment 

Op het Kerkplein zal een DJ oude en nieuwe carnavalshits draaien en dit plein weer omtoveren tot  een gezellig Kielegats feestje. 

De Aláááfterparty op de Havermarkt zet een eigen traditie voort met een speciale 11e van de 11e editie, waarbij bezoekers kunnen genieten van DJ FeestRay, live optredens van lokale artiesten en  een onvergetelijke sfeer. Gepresenteerd door Tommy Lips en Sjansjee, bekende Bredase gezichten  van Sanseveria TV. 

De jeugd trekt vaak richting de sfeer aan de Haven waar deze zaterdagmiddag een legendarisch  optreden van oa. Veul Gère op het programma staat. 

Op de vier pleinen kunnen bezoekers genieten van meer optredens, denk aan Gullie, Gebroeders  Rossig, Peterselie, Mosterd na de Maaltijd, De Party Brigade en nog vele anderen. Het exacte  programma wordt gedeeld via de website en de sociale media-kanalen van Stichting Kielegat en de  deelnemende horeca. 

Veilige aftrap van het seizoen 

Deze groots opgezette start van het carnavalsseizoen zorgt voor een feestelijke verspreiding door de  hele binnenstad, waarmee we een veilige aftrap van het seizoen garanderen, geschikt voor zowel jong  als oud. De nauwe samenwerking met de Bredase horeca en het gevarieerde programma beloven een  onvergetelijke dag voor alle carnavalsliefhebbers. 

  • Voor meer informatie en updates over het evenement kunt u terecht op www.kielegat.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen