Private lease auto: wat zijn de voordelen?

Foto: Pexels

Je hoort er steeds vaker over: private lease voor een auto. Zakelijk een auto leasen is een optie, maar je kunt dit nu dus ook privé doen. En dat heeft een heleboel voordelen! Zit je aan private lease te denken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Veel keuze

Met private lease heb je de keuze uit een heleboel verschillende auto’s om in te rijden. Natuurlijk is dit in principe ook het geval als je een auto koopt, maar dan moeten de auto’s die je op het oog hebt maar net binnen je budget liggen. Met leasen is de keuze voor verschillende auto’s veel toegankelijker. Kies voor een specifiek automerk, zoals Hyundai occassion lease. Let bij je keuze niet alleen op het merk, maar ook op de vele extra’s. Uit welk jaar wil je bijvoorbeeld dat de auto komt? Wat vind je belangrijk in het design? Van cruise control tot stoelverwarming, hier heeft iedereen natuurlijk weer unieke wensen in. Je kunt ook een (kort) gebruikte auto kiezen, om extra voordelig een auto te leasen. Op die manier is er voor iedereen de geschikte auto te vinden.

Auto uitproberen

Leasen is een goede manier om een bepaalde auto tijdelijk uit te proberen, zonder er meteen voor een hele lange periode aan vast te zitten. Een goed voorbeeld? Veel mensen willen overstappen op elektrisch rijden, maar vinden het een prettig idee om dit eerst eens te testen. Lease een elektrische auto om te achterhalen of het bij je past. Zo heb je voldoende bedenktijd. Op een later moment kun je bepalen of je de auto langer wilt leasen, over wilt stappen op een andere lease auto of een auto wilt kopen. Je hebt met het leasen ook minder kosten aan het elektrisch rijden, wat het toegankelijker maakt om dit te proberen. Maar je kunt dit natuurlijk ook zeggen voor een bepaald automerk, waar je mogelijk op wilt overstappen: probeer het uit met auto lease. Het is maar net wat er belangrijk is in jouw persoonlijke situatie.

Minder gedoe

Rijd je graag in een auto, maar heb je geen zin in het gedoe dat erbij komt kijken? Ook dan is leasen een uitkomst, aangezien er van alles voor je wordt geregeld. Daarbij heb je ook nog eens de keuze voor de auto waar jij graag in wilt rijden, bijvoorbeeld met Ford occassion lease. Onderhoud, reparatie, belasting en verzekering: het zit allemaal inbegrepen bij het vaste maandelijkse bedrag. Dat scheelt jou een heleboel tijd en moeite. Misschien heb je een drukke agenda of maar weinig kennis van auto’s: dit zijn duidelijke redenen om hier niet in te willen duiken, maar een auto te leasen. Mocht je op een later moment weer in een andere auto willen rijden, dan lease je eenvoudig een ander model. Je hoeft je verder niet bezig te houden met de verkoop van je auto: nog een uitkomst van leasen.

Vast bedrag

We gaan nog wat verder in op dat vaste maandelijkse bedrag: er komen veel minder onverwachte kosten kijken bij het leasen van een auto ten opzichte van het kopen van een auto. Ook dit is een belangrijke reden om voor leasen te kiezen. Je weet immers precies waar je aan toe bent. Zo hoef je dus niet ineens onverwachte kosten uit te geven aan je auto: leasen is een overzichtelijke manier van auto rijden. Plotselinge garagekosten spelen bijvoorbeeld geen rol bij het leasen. Dat geeft rust. Per auto zijn er specifieke maandelijkse kosten, onder andere afhankelijk van het type wagen. Je kunt vooraf alvast vaststellen welke maandelijkse kosten binnen jouw budget vallen.

Het leasen van een auto heeft belangrijke voordelen: daarom is het de overweging zeker waard. Ga na wat jij belangrijk vindt in de keuze voor een auto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen