Gids bij het kiezen van een sauna

Foto: Elite Wellness

Wanneer je op zoek bent naar een sauna voor je eigen thuis, dan zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt overwegen. Kies je voor een traditionele Finse sauna of ga je voor de infraroodsauna?

Of heb je minder ruimte en kies je voor een barrelsauna? Om je te helpen een keuze te maken, vertellen we je meer over deze drie soorten sauna’s.

Finse sauna

De Finse sauna is waarschijnlijk de meest bekende en traditionele sauna. Deze sauna’s worden verwarmd door een kachel die hete stenen verwarmt, en water wordt op de stenen gegoten om stoom te creëren. De temperatuur in een Finse sauna kan variëren van 70°C tot 100°C. Het is gebruikelijk om na een sessie in de sauna een koude douche of een duik in een koud dompelbad te nemen om het lichaam af te koelen.

De Finse sauna staat bekend om zijn droge en intense warmte, en veel mensen genieten van de traditionele ervaring die het biedt. Deze sauna’s zijn vaak gemaakt van hout en hebben banken waarop je kunt zitten of liggen terwijl je geniet van de warmte.

Infraroodsauna

Infraroodsauna’s zijn een modernere variant van de traditionele sauna. In plaats van hetelucht te gebruiken om het lichaam op te warmen, gebruiken infraroodsauna’s infrarode stralen om het lichaam van binnenuit te verwarmen. Dit type sauna wordt vaak als milder ervaren dan de Finse sauna, omdat de luchttemperatuur lager is, meestal tussen 50°C en 65°C.

Een van de voordelen van infraroodsauna’s is dat ze minder energie verbruiken en sneller opwarmen dan traditionele sauna’s. Ze zijn ook populair vanwege de vermeende therapeutische voordelen, waaronder pijnverlichting, ontgifting en verbetering van de huidconditie.

Barrelsauna

Barrelsauna’s, zoals de naam al doet vermoeden, hebben de vorm van een ton of vat. In het Engels heet dit een ‘barrel’. Deze sauna’s zijn compact en nemen over het algemeen minder ruimte in beslag dan traditionele rechthoekige sauna’s. Ze worden vaak gemaakt van duurzaam hout en hebben een karakteristiek uiterlijk.

De warmte in een barrelsauna wordt opgewekt door een houtkachel of elektrische kachel en kan variëren in temperatuur, vergelijkbaar met de Finse sauna. Het ontwerp van de barrelsauna zorgt voor een goede luchtcirculatie en een gelijkmatige verwarming, waardoor het een comfortabele sauna-ervaring biedt.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door www.elite-wellness.nl, voor meer informatie bekijk deze website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen