Toppers! Bredaille uitgereikt aan 461 Bredase hardlopers

Foto: TPJ Verhoeven

Maar liefst 461 hardlopers hebben afgelopen jaar drie of meer Bredase hardloopevenementen uitgelopen. Hiermee hebben zij aan de voorwaarde voldaan om een Bredaille (Bredase medaille) te ontvangen. Dit zijn er ruim twee keer zoveel als vorig jaar. Tijdens de Bredaille Ceremonie in de Mezz kregen deze hardlopers de Bredaille uitgereikt.

Eddie Förster, wethouder Sport: “Met de Bredaille stimuleren we Bredanaars om te bewegen en om aan meerdere hardloopevenementen in onze eigen stad mee te doen. Fantastisch om te zien dat dit jaar zoveel hardlopers drie, vier of vijf Bredase hardloopevenementen hebben voltooid. Een ruime verdubbeling in vergelijking met vorig jaar. Met de Bredaille krijgen Bredase meelopers wat ze verdienen!”

Ook 2024 wordt weer een jaar volop hardloopevenementen in Breda. Förster: “Breda is een echte hardloopstad. Volgend jaar hebben we zelfs een eigen marathon èn komt de Wings for Life World Run terug naar onze stad. Ik kijk er nu al naar uit!”

Eric van Hooijdonk, voorzitter van de Dorpsloop Teteringen, vult aan: “Ook wat ons betreft was de tweede editie van de Bredaille weer een succes. Het heeft niet alleen ons evenement, maar ook de Haagse Beemdenloop en de lopen in Bavel en Princenhage een recordaantal deelnemers opgeleverd. We doen daarom een volgende keer graag weer mee.”

Tijdens de Bredaille Ceremonie in de Mezz werden alle aanwezige lopers op het podium uitgenodigd. Zij kregen één voor één de Bredaille omgehangen. Daarna was er nog een Bredaille Tombola en konden de deelnemers leuke prijzen winnen.

Over de Bredaille
In de zomer van 2022 is de Bredaille geïntroduceerd, een uniek aandenken voor lopers die meedoen aan minimaal drie Bredase hardloopevenementen. De Bredaille is een samenwerking tussen Gemeente Breda, atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Haagse Beemdenloop, de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel en de Bredase Singelloop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen