Openstelling subsidie voor circulaire doorbraakprojecten

Foto: Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant opent het tweede tijdvak voor de subsidieregeling Circulaire Economie. Hierin inspireren en faciliteren ze bedrijven om toe te werken naar een duurzame, innovatieve en circulaire industrie.

Het aanvragen van een subsidie is mogelijk tot en met 10 april 2024.

Subsidie

De subsidie kan worden aangevraagd voor een zogeheten ‘doorbraakproject’. Dit zijn projecten met een behoorlijke impact op de transitie naar een circulaire economie. Hierbij ligt de focus op de thema’s bouw, maakindustrie en biomassa & voedsel. Samenwerkingsverbanden met minimaal één MKB-onderneming kunnen een aanvraag indienen.

Doorbraakprojecten

De provincie Noord-Brabant heeft als doel om in 2030 50% minder primaire grondstof te gebruiken. Daarom moedigen zij aan om te onderzoeken wat mogelijk is op circulair gebied. Doorbraakprojecten zijn belangrijke activiteiten voor de provincie om te werken aan de versnelling van de circulaire transitie.
Onder doorbraakprojecten verstaan we het volgende: Innovatieve circulaire projecten die de circulaire toekomst concreet en tastbaar maken. Een belangrijk kenmerk van deze projecten is dat ze verder gaan dan een individuele product- of procesinnovatie. Het gaat vaak om projecten waar nieuwe, ingrijpende innovaties worden vormgegeven. Deze gaan vooral over samenwerking in ketens of netwerken, nieuwe verdienmodellen en financiering of andere organisatievormen.

Informatiebijeenkomst

Op 17 januari 2024 organiseert de provincie van 15:00 tot 17:00 een informatiebijeenkomst. Deze zal plaatsvinden op het Provincie in ‘s-Hertogenbosch (Brabantlaan 1). Tijdens de bijeenkomst krijgen ondernemers uitleg over hoe een succesvolle subsidieaanvraag tot stand komt. Ook is er de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen over specifieke doorbraakprojecten. Meer informatie over de subsidie en de informatiebijeenkomst is te vinden op brabant.nl. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen