8 Bredase podcasts die je niet mag missen

Foto:

Zin om met dit winterse weer binnen te gaan zitten met een podcast op de achtergrond? Luister dan een Bredase podcast!

Of de podcast nou wordt gemaakt door een Bredanaar of dat deze podcast gaat over De Parel van het Zuiden, het is altijd leuk om wat over je stad te horen. Daarom hebben we een aantal podcasts voor je op een rij gezet.

Breda de Podcast

Dit is de podcast voor en door Bredanaars over de verhalen uit de stad, maatschappelijke initiatieven. Het gaat over Bredanaars met een bijzonder verhaal en nog veel meer. Want wat is nou eigenlijk het mooiste plek van de stad? En wat wist jij nog niet over de historie van De Parel van het Zuiden?
Iedere twee weken schuiven Thijs Kroezen en Niels de Beer ergens aan in de stad en praten zij jou bij over Breda.

Luister Breda de Podcast hier

NACpraat de Podcast

Iedere donderdag komt er een nieuwe aflevering van NACpraat de podcast online. Sinds 2013 is deze podcast wekelijks de taal van de tribune.
Zo werd afgelopen podcast teruggekeken op de verloren derby tegen Willem II. De keuzes van Jean-Paul van Gastel kwamen aan bod en ook de rellen na de wedstrijd werden besproken.

Luister NACpraat de Podcast hier

Bureau Glansbeek

Eveline Glansbeek is loopbaancoach voor mensen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Ze helpt mensen die hun sensitiviteit nog meer willen inzetten als kracht. In haar podcast gaat ze altijd het gesprek aan met iemand. Hier worden onderwerpen als hoogsensitiviteit en het behouden van je energieniveau.

Luister Bureau Glansbeek hier

Breda: stad van sterke vrouwen

Deze podcast gaat over het Nassauverleden van Breda en hoe de sterke vrouwen in het verleden en heden invloed hebben op de ontwikkeling van de stad. Johanna van Polanen en andere personen die van belang zijn geweest worden besproken. Ook de ontwikkeling van de Nassaus komt aan bod. Ook wordt er in de podcast gesproken met Mattijs van Bergen, modeontwerper die een speciale tentoonstelling heeft gemaakt. Deze is gebaseerd op de historie van de Grote Kerk en sterke vrouwen.

Luister Breda: stad van sterke vrouwen hier

Iets met pils de podcast

In Iets met pils de podcast delen de Bredase muziekstudenten Tyn en Senne hun verhalen over hun tragische studentenleven. Iedere week schuift er een nieuwe gast bij ze aan. In de podcast bespreken ze typische studentendingen, zoals klagen over de NS, TikTok trends en stapavonden.

Luister Iets met pils de podcast hier

Breda Startup

In deze podcast komen de verhalen van innovatieve ondernemers aan bod. Iedere aflevering is er een gast die zijn onderneming bespreekt. De ondernemers delen hun verhalen over het beginnen van hun bedrijf, maar ook de uitdagingen die ze hebben meegemaakt.

Luister Breda Startup hier 

Bredase Mantelzorgzaken

In deze podcast gaat BredaMantelzorg in gesprek met mantelzorgers, vrijwilligers en professionals over onderwerpen die bij mantelzorgers spelen. Ze delen ervaringen, tips, bespreken dilemma’s en meer.

Luister Bredase Mantelzorgzaken hier

Het Spoor Terug; Koepelgevangenis in Breda

Het Spoor Terug is een podcast van NPO Radio 1. Hierin worden geschiedenisverhalen besproken. Ook het verhaal van de Koepelgevangenis in Breda komt aan bod. Deze podcast komt uit 2012 en gaat nog over de tijd dat de Koepelgevangenis daadwerkelijk een gevangenis was.

De podcast Het Spoor Terug; Koepelgevangenis in Breda is opgedeeld in 2 delen.
Luister deel 1 hier
Luister deel 2 hier


Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen