De Kielegat leenbox – geef je carnavalskleding een tweede kans

Foto: Stichting Kielegat

Na het grote inzamel- én uitleensucces van carnavalskleding en accessoires van vorig jaar, slaan Parels, Gemeente Breda en Stichting Kielegat de handen weer ineen. Voor iedereen  met een circulair, duurzaam hart óf een kleine portemonnee, is Parels in de  Houtmarktpassage vanaf 31 januari ‘the place to be’.

Daar kun je naar hartenlust jouw  nieuwe favoriete carnavalsoutfit of accessoire zoeken, passen en vervolgens (gratis) lenen. Ook zijn er weer twee versierboxen te leen, zodat ook je huis in het Kielegatse rood- en  oranje gestoken kan worden.  

Samen nog meer mogelijkheden

Samen roepen wij iedereen op om zolders, bergingen, kasten en carnavalsdozen uit te zoeken en op te ruimen. Zeker na vorig jaar was de algemene reactie op het initiatief; ‘oh ik heb ook  nog zoveel liggen wat een tweede kans en bestemming kan vinden’. Toen was de Kielegatse  Vrijmarkt dé plek waar de kleding ingeleverd werd. Vuilniszakken, manden, tassen en ook  gewoon een enkel lieveheersbeestje-pakje werd ingeleverd. Hartverwarmend en zo lief! 

Dit jaar zijn er drie inleverpunten bijgekomen waar iedereen terecht kan. Natuurlijk bij Parels  zelf en ook bij Kinderboerderij Wolfslaar kan het ingeleverd worden van dinsdag 16 januari t/m  vrijdag 19 januari 2024). Als locatie van de Vrijmarkt staat bij Huis van de Heuvel aan het Mgr.  Nolensplein de deur open voor doneren vanaf dinsdag 16 januari t/m de Kielegatse Vrijmarkt  zelf. Want ook op zondagochtend 21 januari kan iedereen naast het bezoeken van de Vrijmarkt ook weer kleding inleveren voor dit mooie en vooral dankbare initiatief. Curio Leerbedrijf verzorgt hierna het sorteren en gereedmaken voor het uitlenen vanaf 31 januari bij Parels. Wat  een mooie samenwerkingen! 

Oproep; meld jouw stichting, organisatie of initiatief aan  

Door de grote hoeveelheid ingezamelde kleiding van vorig jaar zijn uiteindelijk ook een aantal  andere initiatieven blij gemaakt met carnavalskleding en accessoires, zoals bijvoorbeeld  Stichting JIP (Jongeren in Pleeggezinnen). Organisatie Vrijmarkt en initiatiefneemster  inzameling Karen Leclercq: ‘Om uiteindelijk álle kleding een mooie bestemming te geven kan  men dit jaar, vanaf nu, jouw stichting, organisatie of initiatief aanmelden. Dit kan via  [email protected] door een hele korte omschrijving van het goede doel en de leeftijdscategorie te laten weten. We behandelen alle aanvragen en afhankelijk van de  hoeveelheid ingeleverde carnavalsitems wordt op tijd voor carnaval contact opgenomen. We  hopen zo nog meer mensen het mooiste feest van het jaar, verkleed, te kunnen laten vieren.’


Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen