Prins Driekus d’n Tweede op zoek naar de Grôtste Versierders van ut Kielegat

Foto: redactie

Prins Driekus d’n Tweede speurt naar de meest carnavaleske versieringen in de stad. Daarom doet hij een oproep aan eenieder die daartoe in staat is om Kielegatse versiersels, vlaggen en slingers uit de kast te halen en hun huis te versieren.

Ook dit jaar kunnen degenen die buitengewoon creatief te werk gaan op zaterdagavond 3 februari hooggeëerd bezoek van de Prins verwachten. Opvallend is dat dit jaar ook ondernemers kans maken op deze eer als zij hun winkeletalage of bedrijfspand op feestelijke wijze in Rood Oranje aankleden!

Ultieme carnavalsgevoel

In de dagen voor en tijdens carnavals zijn de (winkel)straten en horecagelegenheden altijd een stuk vrolijker. De Kielegatse vlag wappert aan menige gevel. Dit komt mede doordat in heel Kielegat mensen gehoor geven aan de oproep van de Prins om de woningen te versieren. Zo kan iedereen bijdragen aan het ultieme carnavalsgevoel. Op zaterdagavond 3 februari zullen de meest Grôtste Versierders van ut Kielegat vanaf 20.11 uur bezocht worden door Prins Driekus d’n Tweede, zijn gevolg en een feestelijk kapel. Samen vieren ze kort een huisfeestje ter voorbereiding op carnaval.

Dit jaar worden ook ondernemers uitgedaagd om deel te nemen. Zo kan de stad nog verder in het Kielegat’s rood en oranje worden ondergedompeld. Bij het versieren van hun etalage of bedrijfspand kunnen ook zij in aanmerking komen voor het bezoek van de Prins.

Stuur jouw foto in

Inschrijven is eenvoudig. Deel vóór 2 februari 17.11 uur foto’s van de prachtige versieringen met [email protected]. Wie weet komt Prins Driekus d’n Tweede persoonlijk de titel Grôtste Versierders van Ut Kielegat overhandigen.


Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen