Niet alleen straatcarnaval, maar ook carnaval in het Chassé Theater

Foto: Hedwig Bastiaansen

Samen met de Bredase horeca organiseert Stichting Kielegat dit jaar een uitgebreid carnavalsprogramma op diverse pleinen in de stad. Zo kunnen Kielegatters verspreid over de hele stad genieten van het carnavalsfeest, zowel binnen als buiten.

Stichting Kielegat heeft de afgelopen jaren flink ingezet op straatcarnaval. Niet alleen wordt er gezorgd voor een bruisende buitenbeleving, maar ook voor liefhebbers van binnen-carnaval is er veel te doen. Zo organiseert de Stichting al meerdere jaren het populaire Stuiterbal in de MEZZ en is op zaterdagmiddag altijd de Kielegatse Kapellen Tempel vast onderdeel in de Avenue. In samenwerking met het Chassé Theater heeft Stichting Kielegat ook haar activiteiten daar uitgebreid.

Traditie en activiteiten voor gezinnen

De focus in het programma met het Chassé Theater ligt vooral op traditie en activiteiten voor gezinnen. Het theater beidt ruimschoots de gelegenheid voor een feestbeleving die speciaal voor jonge carnavalsvierders veilig blijft. Directeur Ruud van Meijel verklaart: “Carnaval en Chassé zijn twee zijden van dezelfde medaille. Cultuur is wat ons verbindt. Wij verwelkomen de Bredase feestvierders graag in ons schone, droge en veilige huis.”

Bonte Brakkenmiddag verschuift naar carnavalszondag

Voorheen vond de Bonte Brakkenmiddag altijd een week voor carnaval plaats. Om ook de jonge brakskes een alternatief te bieden in het bruisende centrum, is besloten dit feest naar carnaval te verplaatsen en in het Chassé Theater te laten plaatsvinden. De prachtig aangeklede theaterstraat en zalen bieden voldoende ruimte om te hossen en te feesten. Speciaal voor de jonge carnavalsvierders is een begeleide knutseltafel bij de kinderevenementen, een bewaakte kinderwagenstalling en wordt het volume van de carnavalsmuziek aangepast tijdens dit brakkenfeest.

Thuishaven na de optochten

Zowel op carnavalsmaandag na de Grote Optocht als op de dinsdag na de Brakkensliert begeven de optochtdeelnemers zich naar het Chassé Theater voor de prijsuitreiking. De bekendmaking van de Brakkenslier-winnaars valt samen met het Guldenbal, dat dit jaar zijn 55-jarig bestaan kent. Op dinsdagmiddag is het Guldenbal vaak een vast onderdeel van de carnavalsagenda voor hele families, waaronder opa’s, oma’s, vaders, moeders, kinderen en kleinkinderen. En dit jaar is de toegang zelfs geheel gratis.


Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen