Kielegat Kwèkt Meej: een eigen carnavalsfestival voor middelbare scholieren

Foto: Stichting Kielegat

De jeugd krijgt op carnavalszondag 11 februari alle ruimte op het Kerkplein. Stichting Kielegat zet een deel van het plein af en houdt zowel volwassenen als alcohol buiten de hekken.

Het programma is van 13.11 tot 15.11 uur en vol confettikanonnen, muziek, challenges en leuke prijzen. De perfecte manier om veilig en feestelijk een eigen straatcarnaval te kunnen vieren.

Een carnaval voor iedereen

Stichting Kielegat gelooft in een carnaval waar iedereen kan meedoen. Zo introduceert de stichting dit jaar Kielegat Kwèkt Meej op het Kerkplein. Jongeren die te groot zijn voor de brakkenactiviteiten maar te jong om aan de bar te staan, ze vallen vaak tussen wal en schip. Terwijl het daverend succes van het Stuiterbal laat zien dat ze een goed feestje kunnen bouwen. Ook dit jaar waren de 1.000 kaarten voor het feest voor jongeren snel uitverkocht. Dit evenement is een mooie aanvulling om jongeren nog meer moois aan te bieden.

Een echt straatfeest

Bij carnaval hoort het straatfeest. Jongeren kunnen hier op hun eigen manier genieten, even zonder volwassenen, en dit alles op een veilige manier. Het Kerkplein is bij het podium afgezet met hekken, waardoor alleen jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar welkom zijn. Bij binnenkomst krijgen ze van café de Bruine Pij een gratis glas cola en om het feest helemaal af te maken een waardebon voor een gratis (frikan)delletje van de Toren. Zo kunnen ze ongedwongen met leeftijdsgenoten carnaval vieren.

Een vol programma

Twee uur lang is er muziek, zijn er carnavalsmeezingers te verwachten en strôômt het hossen lekker deur dankzij 2 DJs. Daarnaast is er ‘eul veul confetti die zorgen voor een kleurrijke explosie en worden er verrassingen afgevuurd op het publiek. Ook zijn er challenges waarmee leuke prijzen te winnen. Al met al is er veel te beleven op het plein. Jongeren moet er wel op tijd bij zijn, want er is beperkt plek.

Het evenement is volledig gratis. Ouders die nieuwsgierig zijn of een oogje in het zeil willen houden terwijl ze hun kinderen zien opgroeien met carnavalskrakers, kunnen vanaf een afstandje meegenieten bij de gevel van Café de Bruine Pij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen