Goede doelen in Breda die positieve impact creëren

Foto: Pexels

Verschillende goede doelen in Breda zetten zich in om de lokale gemeenschap te ondersteunen en een positieve impact te creëren.

Hier een overzicht met een aantal goede doelen die Breda een beetje beter maken.

Stichting Voedselbank Breda

Stichting Voedselbank Breda werkt aan het bestrijden van voedselverspilling en het helpen en gezinnen in financiële moeilijkheden. Dit doen ze door voedselpakketten te verstrekken. De Voedselbank Breda speelt een grote rol in het verminderen van voedselonzekerheid binnen de stad.

Stichting Happy Hippo

Stichting Happy Hippo creëert verjaardagsboxen voor kinderen wiens ouders afhankelijk zijn van de voedselbank in Breda. Deze boxen bevatten alle benodigdheden om een kind een vreugdevolle en feestelijke verjaardag te bezorgen. De stichting legt met name de focus op kinderen onder de 12 jaar in Breda, omdat deze groep bijzonder kwetsbaar is voor omstandigheden die aanzienlijke invloed kunnen hebben op hun emotionele ontwikkeling.

Stichting Leergeld Breda

Stichting Leergeld zet zich in voor het bevorderen van gelijke onderwijskansen voor alle kinderen. Ze bieden financiële ondersteuning voor school gerelateerde kosten, zoals schoolmateriaal, excursies en sportactiviteiten. Zo krijgen alle kinderen gelijke toegang tot educatieve kansen.

Stichting Buddyhulp

Buddyhulp ondersteunt mensen met psychische problemen door hen te koppelen aan vrijwillige buddy’s. Deze persoonlijke ondersteuning helpt bij het verminderen van sociaal isolement en het bevorderen van mentale welzijn.

Stichting Dierenasiel Breda en omstreken

Dit dierenasiel biedt opvang aan dakloze dieren en streeft naar het vinden van liefdevolle permanente huizen voor hen. Ze spelen een cruciale rol in de bescherming en het welzijn van dieren in Breda.

Stichting Kledingbank Breda

De Kledingbank zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen gratis toegang hebben tot kwalitatieve kleding. Dit draagt bij aan het bevorderen van waardigheid en zelfrespect binnen de gemeenschap.

Stichting Taal voor het Leven

Stichting Taal voor het Leven richt zich op het bevorderen van geletterdheid en taalvaardigheden binnen de gemeenschap. Vrijwilligers bieden ondersteuning aan mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal.

Stichting Quiet Community Breda

Quiet Community ondersteunt mensen die in armoede leven door hen te verbinden met lokale ondernemers die gratis producten en diensten aanbieden. Dit initiatief helpt de last van financiële stress te verlichten.

Stichting SOLOS

SOLOS bevordert kunst en cultuur in Breda door middel van diverse projecten en evenementen. Ze streven ernaar om kunst toegankelijk te maken voor alle inwoners, ongeacht hun achtergrond.

Stichting Petje Af Breda

Stichting Petje Af Breda zet zich in voor kinderen in achterstandsituaties. De stichting voorziet hen 30 zondagen per jaar van praktijkervaringen en ontmoetingen met diverse professionals, waaronder dierenartsen, advocaten en vrachtwagenchauffeurs. Dit heeft als doel basisvaardigheden te ontwikkelen, schooluitval te beperken en de horizon van deze kinderen te verbreden door een diverse reeks ervaringen, variërend van bedrijfsbezoeken tot museumuitstapjes.


Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen